Iata ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa cumperi o solutie dezinfectanta suprafete!

Iata ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa cumperi o solutie dezinfectanta suprafete!

Tu stii cum achizitionezi o solutie dezinfectanta suprafete care te poate ajuta cu advarat? Contrar opiniei populare, acest tip de solutie este mai mult decat un detergent, un sapun, sau chiar un simplu dezinfectant.

Aceasta trebuie sa aiba in compozitie anumite substante specifice. Totodata, nici nu trebuie mentionat faptul ca producatorul solutiei trebuie sa aiba un oarecare renume in industrie – altfel risti sa cumperi un produs care nu este 100% eficient impotriva virusurilor si bacteriilor.

In cele din urma, trebuie sa stii si cum se folosesc astfel de produse – mai exact, care este modul corespunzator prin care dezinfectezi o suprafata.

Ce ar trebui sa contina o solutie dezinfectanta suprafete?

Ca majoritatea produselor de curatenie si dezinfectare, o solutie are la baza o anumita substanta – fie peroxid de hidrogen, fie oxigen activ si asa mai departe. Acestea sunt cunoscute ca si substante active si se afla in prima linie in lupta impotriva virusurilor si microbilor.

  • Peroxidul de oxigen este cunoscut si sub denumirea de apa oxigenata si are, in principal, rol oxidant, de inalbire si antiseptic. Pe scurt, dezinfectie din toate punctele de vedere;
  • Acidul peracetic este un lichid cu un efect coroziv puternic si este, de obicei, folosit ca si substanta activa in dezinfectantii pentru instrumentar. Totusi, poata aparea si intr-o solutie dezinfectanta suprafete, mai ales daca aceasta este conceputa pentru suprafetele mai rezistente si cu un grad ridicat de murdarie;

Acestea sunt principalele tipuri de substante active pe care le vei gasi intr-un astfel de produs. Desigur, exista diversitate pe piata. Asadar, in functie de solutia pe care vrei sa o achizitionezi, este indicat sa te asiguri ca substanta activa are intr-adevar rol dezinfectant.

Cum se foloseste corespunzator o solutie dezinfectanta suprafete?

Majoritatea oamenilor nu stiu ca dezinfectantii de orice tip au un anumit timp de contact. Acestia trebuie sa stea cel putin cateva minute pe suprafata pentru a garanta dezinfectarea completa. Niciun dezinfectant, indiferent de cat de mult i-a fost redus timpul de contact, nu va dezinfecta complet o supfarata in doar cateva secunde.

De obicei, un astfel de produs are nevoie de 2-5 minute pentru a elimina toti microbii si toate virusurile de pe o suprafata. Este recomandat sa citesti eticheta inainte de utilizare, deoarece aceasta va mentiona exact timpul de contact al produsului.

Este o solutie dezinfectanta de ajuns pentru curatenia completa?

Dezinfectia este doar o parte a curateniei, dupa cum s-ar spune. Aceasta trebuie precedata de curatenia in mare si urmata de sterilizarea suprafetei, daca este cazul sau se doreste acest lucru.

Mai exact, nu poti aplica o solutie dezinfectanta pe o suprafata plina de murdarie si sa te astepti ca aceasta sa elimine atat murdaria, cat si bacteriile, virusurile si microbii. Depunerile de praf si murdarie trebuie mai intai indepartate cu o solutie simpla, din comert, apoi microbii eliminati cu o solutie dezinfectanta si in cele din urma, suprafata trebuie sterilizata cu un dezinfectant profesional.

Dupa cum poti vedea, dezinfectia nu este un lucru usor de realizat. Pe langa faptul ca aceasta cuprinde trei etape, mai trebuie sa fii atent si la calitatea produselor pe care le cumperi. Daca vrei sa uiti de ultima etapa, viziteaza magazinul online eDezinfectanti.ro – calitate garantata, la un pret avantajos!

CATEGORIES
Share This