Domeniul constructiilor si alte lucrari conexe au nevoie de diverse accesorii si piese pentru realizarea operatiunilor specifice. In situatiile in care este necesara imbinarea diferitelor piese de lemn sau piese metalice, este nevoie de folosirea unor sisteme de prindere si fixare. De multe ori suruburile standard nu sunt o solutie datorita faptului ca dimensiunea standard a acestora nu este adecvata pentru lucrarea respectiva.
In acest context o optiune viabila este data de sistemele de prindere si fixare reprezentate de tijele filetate. Piata de profil propune diferite modele de tije filetate. Fiecare dintre aceste modele au anumite caracteristici si pot fi utilizate intr-o mare varietate de aplicatii. Din acest motiv este important sa cunosti cateva aspecte cand urmeaza sa alegi modelul de tija filetata pentru lucrarile pe care le desfasori.
Caracteristici pentru tije filetate
Tijele filetate sunt acele piese folosite pentru prindere si fixare care au un filet continuu si care pot fi taiate in functie de dimensiunea necesara in cadrul anumitor lucrari. Sunt accesorii foarte utile pentru prinderea si imbinarea diferitelor bucati de lemn de diferite marimi, imbinarea structurilor metalice in cadrul constructiilor suspendate si nu numai, dar si pentru alte structuri similare.
Chiar daca tijele filetate pot fi dimensionate in functie de lucrarea executata, trebuie spus ca si in cazul acestor sisteme de prindere si de fixare exista cateva marimi standard. Marimea DIN 975 are dimensiunea de 1 metru, respectiv 2 metri in lungime. Grosimea poate varia de la cativa milimetri pana la cativa zeci de milimetri.
Tijele filetate sunt realizate din otel, un material foarte durabil si rezistent la coroziune sau la factorii de mediu. Pentru un plus de rezistenta, otelul este acoperit ulterior cu zincat. In consecinta vorbim despre un plus de rezistenta la factorii de mediu, dar si la sarcini grele. Pentru prinderea si fixarea tijelor filetate, este nevoie de piulite si de saibe potrivite in functie de dimensiunea acestora.
Drept urmare, atunci cand vrei sa gasesti o tija filetata potrivita pentru lucrarea pe care urmeaza sa o executi, este important sa tii cont si de dimensiunea acesteia pentru a avea inclusiv piulitele si saibele potrivite. Tijele filetate sunt foarte apreciate prin prisma faptului ca vorbim despre o instalare extrem de usoara si o fixare solida pentru diferite materiale sau elemente in domeniul constructiilor si al lucrarilor industriale.
Unde gasesti tije filetate de calitate?
Daca pentru lucrarile si proiectele pe care le derulezi ai nevoie de tije filetate, se recomanda sa cauti astfel de piese de prindere si fixare doar la un furnizor autorizat in comercializarea de astfel de sisteme de prindere si fixare.
Furnizorii autorizati reprezinta garantia respectarii standardelor tehnice pentru tijele filetate, dar si garantia calitatii superioare. In acelasi timp vei avea la dispozitie o mare varietate de modele si vei putea gasi acel model de tija filetata potrivit pentru lucrarile pe care le desfasori.
Firma ROFIX INSTAL comercializeaza printre altele diferite sisteme de fixare si elemente de asamblare pentru instalatii termice, electrice, sanitare sau pentru constructii. Intreaga oferta este disponibila pe www.rofixinstal.ro.