Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/shallow-focus-photography-of-several-pizzas-1566837/
Pizza este una dintre cele mai populare feluri de mancare la nivel mondial si este atat de usor de facut: intinde aluatul, pune deasupra sosul de rosii si ingredientele preferate, iar la final, presara branza. Rareori poti obtine gustul adevarat de cuptor de pizza italian in cuptorul de bucatarie. Atunci cand cumperi cuptoare pizza profesionale ar trebui sa stii si de ce merita investitia.
Cuptoarele pizza profesionale sunt o modalitatea usoara de a prepara pizza aromata si in acelasi timp crocanta. Cuptoarele pentru pizza profesionale ating temperaturi de pana la 500 de grade Celsius, permitand prepararea perfecta.
Modelele profesionale vin in diferite variante. Unul functioneaza cu gaz sau peleti, in timp ce celalalt cuptor pentru pizza foloseste electricitate sau lemne. Diferentele de gust sunt rar observate aici, in schimb este mai usor cu cuptorul pe gaz. Este potrivit in special, pentru cei care abia incep afacerea.
Cuptorul cu samota integrata are nevoie de multe ori doar de cateva minute pentru a atinge temperatura de functionare. Cele care ating temperatura de pana la 500 de grade Celsius, asigura o baza deosebit de crocanta si in acelasi timp timpul de coacere este redus semnificativ. Tocmai de aceea cuptoarele pizza profesionale sunt potrivite pentru pizzerii. Acestea pot fi gata in cateva minute.
Cuptoare pizza profesionale – avantaje
Cuptoarele profesionale pentru pizza au un pret mai mare fata de modelele casnice, dar ofera diverse avantaje pentru adevaratii fani ai pizzeriilor. Nu numai ca pregatirea in cuptor este mult mai distractiva, dar pizza se coace si mult mai repede.
Intr-un astfel de dispozitiv preparatul nu este doar mai aromat, ci si mult mai crocant. In plus, datorita temperaturilor ridicate, pizza este gata in cel mai scurt timp, astfel incat cuptorul pentru pizza este deosebit de potrivit pentru ocaziile in care un numar mare de bucati trebuie pregatite intr-un timp scurt. In acelasi timp, cuptoarele pizza profesionale sunt compacte si economisesc foarte mult spatiu.
Daca modelele pentru uz casnic indeplinesc o gama larga de cerinte, cuptoarele profesionale pentru pizza sunt modele cu totul diferite. Un astfel de aparat de bucatarie profesional se caracterizeaza prin performante ridicate si dimensiuni mai mari. Cuptorul de pizza profesional este inima oricarei pizzerii. Se disting printr-un design special.
Un cuptor pizza profesional iti permite sa mentii temperatura stabila sub control si sa pastrezi caldura interna. Exista diferite cuptoare profesionale pentru pizza, care sunt fabricate in mai multe variante. Acestea pot fi impartite in modele pe gaz, electrice si pe lemne. Le poti gasi cu volume diferite, si poti, de exemplu, sa achizitionezi un cuptor cu una sau mai multe camere.
Cum sa alegi cuptoare pizza profesionale
Alegerea unui cuptor depinde de mai multi factori. In primul rand, este necesar sa-ti definesti propriile nevoi si asteptari. Spatiul disponibil in restaurant, numarul de pizza livrate zilnic si dimensiunile pizza oferite, sunt de mare importanta in acest caz.
Cuptoarele profesionale pentru pizza vin in diferite dimensiuni si se caracterizeaza prin functii multiple si eficienta ridicata. Un cuptor electric pentru pizza este cea mai ieftina solutie. Desigur, utilizarea intensiva este asociata cu costuri ridicate datorita consumului mare de energie. Din acest motiv, astfel de cuptoare functioneaza bine in pizzeriile mai mici.