Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/garbage-lot-2967770/
Roto compactoarele inventate de Bergmann combina avantajele incarcarii continue cu colectarea eficienta a deseurilor si a resturilor direct la punctul de generare. Compactarea deseurilor se realizeaza direct in containerul de deseuri, lacuit sau galvanizat, care este apoi descarcat in camionul de gunoi.
Un roto compactor cu dimensiuni reduse si un grad ridicat de compactare a deseurilor va ajuta la reducerea semnificativa a costurilor, deoarece inlocuieste containerele scumpe si voluminoase. Spre exemplu, compactorul APS 8100 are calitatea traditionala inalta a masinilor Bergmann, este o solutie matura din punct de vedere tehnic si bine gandita, in plus, este echipat cu o actionare hidraulica cu zgomot redus si cu intretinere redusa.
Containerul de gunoi este instalat in compactor si fixat cu un dispozitiv de retinere. Deseurile sunt incarcate in compactor printr-un jgheab de incarcare mare, iar incarcarea se poate face continuu. Oricine poate descarca gunoiul.
Un arbore special, care se roteste, capteaza, zdrobeste si compacteaza deseurile incarcate. Containerul cu materialul compactat poate fi usor rulat din masina si transportat la locul de descarcare a deseurilor intr-un camion de gunoi.
Roto compactor – Domenii de utilizare
Un roto compactor poate fi utilizat pentru hoteluri, cantine si cafenele, restaurant, fast-food, supermarketuri, restaurant, intreprinderi din industria alimentara, spitale, crese si gradinite, intreprinderi comerciale, companii de servicii pentru consumatori. Posibilitatea unui astfel de utilaj, este prelucrarea deseurilor in compactoare.
Sunt disponibile diferite tipuri de compactoare, iar alegerea celui potrivit depinde de productie si de tipul deseurilor generate. Compactoarele de deseuri sunt de obicei folosite pentru a procesa materiale care nu sunt adecvate pentru reciclare, cum ar fi amestecarea deseurilor de diferite origini.
In functie de tipul de deseuri, reducerea volumului este de obicei de 4 la 1 sau de 5 la 1 pentru compactoarele de exterior. Pentru compactoarele care functioneaza in interior, reducerea poate fi de aproximativ 10 la 1 la 15 la 1.
Atunci cand aleg un compactor, expertii recomanda sa se ia in considerare factori precum locatia compactorului, cantitatea de gunoi separata si procesata pe zi, posibila perioada de amortizare a investitiei, siguranta.
Roto compactor pentru diferite tipuri de deseuri menajere
Printre factorii care influenteaza alegerea se numara si tipul de gunoi, fie ca este uscat sau umed. In principiu, compactoarele pot fi, practic, impartite in autonome si stationare. Fiecare dintre ele poate fi impartit in doua parti: un compactor, care adaposteste pistonul care impinge si zdrobeste deseurile si un container.
Diferenta dintre compactoarele de sine statatoare si cele stationare este ca la compactoarele de sine statatoare aceste doua parti sunt conectate impreuna intr-o singura unitate comuna, in timp ce in compactoarele stationare sunt unitati separate. Compactoarele stationare sunt recomandate pentru intreprinderile care genereaza in mare parte deseuri uscate.
Ele pot fi adaptate pentru incarcare manuala, pentru incarcare cu stivuitor, cosuri de gunoi sau autobasculante. Pentru industriile care genereaza o cantitate mare de deseuri umede, precum fabricile de procesare a alimentelor, restaurantele etc., se recomanda utilizarea compactoarelor de sine statatoare.
Un alt punct important atunci cand alegi un roto compactor este dupa alegerea tipului, pentru a determina dimensiunea containerului. A alege unul prea mic sau prea mare ar crea dificultati. Este bine sa retii ca la compactoarele industriale, raportul de reducere a volumului de gunoi este de 4 la unu.