Un producator cutii depozitare care pune calitatea pe primul plan!

Un producator cutii depozitare care pune calitatea pe primul plan!

Schoeller Allibert este un producator cutii depozitare care pune calitatea produselor sale pe primul loc, lucru are a consacrat firma ca fiind brand-ul de incredere al multor fabrici, agricultori si institutii care necesita constant paleti din palstic, cutii sau containere de calitate. Avand o experienta de peste 50 de ani in domeniu, produsele Schoeller Allibert sunt deseori folosite chiar si in domeniul medial.

 

Cutiile din plastic Schoeller Allibert, fabricate prin injectie, turnate pentru ambalarea produselor farmaceutice necesita o stabilitate ridicata a materialelor utilizate la fabricarea recipientelor si a blisterelor din plastic, avand in vedere ingredientele preparatelor medicale si cosmetice.

 

Capacitatea ambalajelor pentru medicamente si produse cosmetice este determinata de natura plasticului cu care este fabricat. Nu toate recipientele sunt potrivite pentru ambalarea oricarui preparat farmaceutic, din simplul motiv ca substantele chimice continute in diferitele produse pot sa nu fie compatibile cu materialul de ambalare sau sa nu ofere avantajele care pot oferi un recipient specific pentru utilizarea care este o sa dau.

 

In domeniul ambalajelor farmaceutice, avantajele si dezavantajele fiecarui material sunt vitale, atat pentru a asigura sanatatea consumatorului, cat si pentru a economisi costurile care pot aparea odata cu deteriorarea produselor scumpe si tot ceea ce implica riscuri inutile daca se iau masuri de precautie atunci cand se alege un recipient pentru medicinale sau cosmetice.

 

Unele materiale plastice sunt concepute special pentru uz medicinal si asigura mentinerea calitatii si sanatatii produsului. Unii polimeri sunt recomandati in special de medici, in special cei inerti, nu se deformeaza si nu elibereaza substante care pot afecta ingredientele active ale produselor. Recipientele din plastic potrivite pentru ambalarea in farmacii sunt fabricate din polietilena, polistiren, polipropilena si clorura de polivinil. Alte substante plastice sigure pentru farmacie adecvate pentru substante specifice sunt polietilena tereftalat si polimetilmetacrilat, printre altele.

 

In cazurile specifice in care este necesar un recipient cu dozator sau anumite caracteristici de utilizare a spitalului, recipientele din plastic sunt proiectate la comanda si ofera solutii eficiente, permit implementarea de noi terapii de ingrijire. In acest context, merita munca tehnicienilor din industria materialelor plastice, care ofera profesionisti din domeniul medical specializat, permitandu-va sa alegeti un produs specific pentru cel mai bun material de ambalare care sa asigure siguranta si eficacitatea informatiilor de tratament.

 

In timp ce selectati un recipient de plastic pentru o formulare farmaceutica, este necesar sa cunoasteti formula completa de fabricatie a plasticului, inclusiv toti aditivii utilizati in timpul procesului de fabricatie. Acest lucru permite cercetatorului formularii sa evalueze si sa elimine pericolele potentiale, asigurandu-se astfel ca sistemul de ambalare este adecvat pentru utilizarea intentionata. Recipientele din plastic utilizate in industria farmaceutica ar trebui sa fie astfel incat:

 

Ingredientele formularii in contact cu ambalajul din plastic nu sunt adsorbite semnificativ pe suprafata acestuia sau absorbite semnificativ in sau prin recipientul din plastic.

 

Ambalajul din plastic nu are niciun efect asupra stabilitatii formularii prin substantele eliberate in cantitati suficiente in formulare.

 

Sistemul de ambalare din plastic poate fi impartit in doua categorii: termoplastice si termorezistente.

 

Termoplastice

 

Acestea sunt materiale rezistente la caldura, care sunt de obicei rigide la temperaturi de functionare, dar care pot fi retopite si remodelate atunci cand sunt expuse la temperaturi si presiuni ridicate. Cand sunt inghetate, totusi, materialele termoplastice devin asemanatoare sticlei si pot fi fracturate. Exemplele de termoplastice includ, dar nu se limiteaza la acestea, cele mai economice cinci materiale plastice – clorura de polivinil, polistiren, polipropilene, polietilene si poliester. Altele includ nailon, clorura de poliviniliden, policarbonat etc., termoplastele pot fi clasificate in continuare in homopolimeri, care implica un tip de monomeri, de exemplu, etilena polimerizata in polietilena si copolimeri, terpolimeri etc., care implica doi sau mai multi monomeri de substante chimice diferite.

 

Termoseturi

 

Acestea sunt numite termorezistente, deoarece devin clar infuzibile sau insolubile atunci cand sunt expuse la temperatura / caldura ridicata si, prin urmare, nu pot fi retopite si remodelate dupa formarea lor initiala de caldura. Acestea sunt produse prin procesul de polimerizare care implica o etapa de intarire sau vulcanizare in timpul careia materialele devin „stabilite” intr-o stare permanenta de caldura si presiune. Incalzirea ulterioara duce la descompunerea plasticului. Termoseturile contin de obicei aditivi suplimentari  pentru a obtine cea mai buna calitate. Aceste materiale sunt utilizate ca material de ambalare atunci cand sunt necesare o buna stabilitate dimensionala si termica. Exemple de rasini termorezistente includ fenol formaldehida cunoscuta initial sub numele de bakelita, uree formaldehida, melamina formaldehida, rasini epoxidice  si anumiti poliesteri si poliuretani. Aceste materiale sunt utilizate in mod obisnuit in industria farmaceutica pentru inchiderea recipientelor din sticla si / sau plastic, cutii mici, utilizate ca o data pentru conuri de metanol, lacuri de protectie si emailuri, aplicate intern si extern la recipiente metalice si la o gama larga de sisteme adezive.

 

Diferentele dintre termoplastice si termorezistente:

 

Termoplastele sunt, in general, moi, slabe, mai putin fragile si mai flexibile decat cele termo-rezistente care tind sa fie dure, puternice si fragile.

 

Cutiile termoplastice topite trebuie racite dupa prelucrare, pentru ca acestea sa se solidifice, in timp ce termoseturile se transforma de obicei intr-un solid dupa ce a fost activat chimic si termic pentru a forma o retea reticulata, proces denumit intarire.

 

Termoplasticele au lanturi polimerice liniare si ramificate, unite prin interactiuni slabe van der Waal intre lanturile monomerice, in timp ce termoseturile au retele tridimensionale de retea in care ramurile sunt legate de lantul principal prin legaturi covalente puternice.

 

Cunoscand aceste diferente subtile este mai usor sa comandam de la Schoeller Allibert pentru a beneficia de cutii depozitare de calitate!

CATEGORIES
Share This