Micile obiceiuri din viata de zi cu zi care fac rau creierului tau

Micile obiceiuri din viata de zi cu zi care fac rau creierului tau

Te-ai intrebat deja de ce uiti unele lucruri sau de ce te doare in mod constant capul sau unele dificultati in a te concentra? Toate aceste lucruri se afla, literalmente la tine in creier.

Si numeroase persoane nu realizeaza sau le vine greu sa creada ca mancarea, obiceiurile din viata de zi cu zi si multe alte lucruri au un rol foarte important in ceea ce priveste sanatatea mentala si pot contribui mai tarziu la dezvoltarea unor maladii tardive.

Proaste obicieuri in viata de zi cu zi

Tot ce facem sau am facut la un moment dat are un impact asupra corpului pe termen scurt sau pe termen lung. Trebuie deci sa fii constient de faptul ca anumite obiceuri pot afecta functionarea normala a creierului si chiar structura sa.

Sari peste micul dejun

Cu siguranta ca stii deja ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si acest lucru este extrem de adevarat. Dupa o noapte de post, creierul are nevoie de nutrienti pentru a functiona asa cum trebuie.

Si daca vei sari peste micul dejun, vei forta creierul sa apeleze la rezervele sale pentru a efectua sarcinile zilnice. Un lucru care poate afecta concentrarea ta, care duce la pierderi de memorie si care te face sa devii mai iritabil.

Un mod de viata sedentar

Pe termen lung, lipsa de miscare poate sa compromita buna functionare a creierului. Activitatea fizica este cea care poate facilita si ameliora invatarea, poate ameliora buna dispozitie si previne pierderea de memorie.

Bei prea multa cafea

Cafeina este cea care inhiba un neurotransmitator care actioneaza ca si un tranchilizant si care pana la urma duce la insomnii.

Asocierea efectelor sale stimulante cu efectele sale diuretice pot duce la supraexcitarea creierului si poate declansa migrene. Este de asemenea, o sursa de nervozitate, de iritabilitate si de anxietate.

Fumatul

Nicotina este cea care poate distruge creierul, restrangand circulatia sanguina, cea a glucozei si a oxigenului.

Asculti muzica prea tare

Daca asculti muzica prea tare, vei afecta memoria si celulele creierului. Decibelii care sunt prea mari, sunt asociati cu o pierdere lejera a tesutului cerebral mai ales cel cu material gri.

Lipsa somnului

Daca nu dormi asa cum trebuie, se va accelera moartea celulelor cerebrale si vei deveni mai obosit si mai iritat.

Bei prea mult

O viata sociala activa este benefica pentru creier, dar alcoolul in exces nu. Va aparea o deficienta cognitiva precoce.

CATEGORIES
Share This