La bio-ortoclinic.ro gasesti solutii pentru tratament hernie de disc fara operatie

La bio-ortoclinic.ro gasesti solutii pentru tratament hernie de disc fara operatie

Foarte multe persoane in Romania sufera de hernie de disc, iar aceasta afectiunea nu tine de cot de sex sau varsta.

Un disc herniat este un fragment al nucleului discului care este impins afara din inel, in canalul spinal printr-o ruptura sau ruptura in interiorul discului. Discurile care devin herniate se afla de obicei intr-un stadiu incipient de degenerare. Canalul spinal are spatiu limitat, care este inadecvat pentru nervul spinal si fragmentul de disc herniat deplasat. Datorita acestei deplasari, discul apasa pe nervii spinali, producand adesea durere, care poate fi severa.

Discurile herniate pot aparea in orice parte a coloanei vertebrale. Discurile herniate sunt mai frecvente la nivelul spatelui inferior , dar apar si la nivelul gatului. Zona in care se manifesta durerea depinde de ce parte a coloanei vertebrale este afectata.

Ce simptome apar cand o persoana sufera de hernie de disc?

Simptomele variaza foarte mult, in functie de pozitia herniei de disc si de marimea herniei. Daca hernia de disc nu apasa pe un nerv, pacientul poate prezenta o durere de spate scazuta sau deloc durere. Daca apasa pe un nerv, poate exista durere, amorteala sau slabiciune in zona corpului catre care calatoreste nervul. De obicei, o hernie de disc este precedata de un episod de lombalgie sau de o lunga istorie de episoade intermitente de lombalgie.

Coloana lombara: Sciatica / Radiculopatia rezulta frecvent dintr-o hernie de disc in partea inferioara a spatelui. Presiunea asupra unuia sau mai multor nervi care contribuie la nervul sciatic poate provoca dureri, arsuri, furnicaturi si amorteli care iradiaza din fese in picior si uneori in picior. De obicei, o parte (stanga sau dreapta) este afectata. Aceasta durere este adesea descrisa ca ascutita si asemanatoare socurilor electrice. Poate fi mai severa in picioare, mers sau sezut. A sta mai mult pe partea afectata poate agrava adesea durerea. Impreuna cu durerile de picioare, se pot prezenta dureri de spate. Cu toate acestea, pentru sciatica acuta durerea la nivelul piciorului este adesea mai grava decat durerea la nivelul spatelui.

Coloana vertebrala cervicala: Radiculopatia cervicala reprezinta simptomele compresiei nervoase la nivelul gatului, care poate include dureri moderate sau ascutite la nivelul gatului sau intre omoplati, durere care iradiaza in jos pe brat pana la mana sau degete sau amorteala sau furnicaturi in umar sau brat. Durerea poate creste odata cu anumite pozitii sau miscari ale gatului.

Modalitatile de testare sunt enumerate mai jos. Cea mai frecventa diagnosticare pentru aceasta afectiune se face prin RMN. Radiografiile simple ale regiunii afectate sunt adesea adaugate pentru a finaliza evaluarea vertebrei. Va rugam sa retineti ca o hernie de disc nu poate fi vazuta doar printr-o radiografie. CT si mielograma erau mai frecvent utilizate inainte de RMN, dar acum sunt rareori ordonate ca imagini de diagnostic initiale, cu exceptia cazului in care exista circumstante speciale care justifica utilizarea acestora. Rareori se foloseste o electromiograma.

Raze X: Aplicarea radiatiei pentru a produce o pelicula sau o imagine a unei parti a corpului poate arata structura vertebrelor si conturul articulatiilor. Razele X ale coloanei vertebrale sunt obtinute pentru a cauta alte cauze potentiale ale durerii, adica tumori, infectii, fracturi etc.

Tomografie computerizata (scanare CT sau CAT): o imagine de diagnostic creata dupa ce un computer citeste raze X; poate arata forma si dimensiunea canalului spinal, continutul acestuia si structurile din jurul acestuia.

Imagistica prin rezonanta magnetica (RMN): Un test de diagnosticare care produce imagini 3D ale structurilor corpului folosind magneti puternici si tehnologie computerizata. Acesta poate arata maduva spinarii, radacinile nervoase si in zonele inconjuratoare, precum si marirea, degenerarea si tumorile

Mielograma: o radiografie a canalului spinal dupa injectarea unui material de contrast in spatiile lichidului cefalorahidian inconjurator; poate prezenta presiune asupra maduvei spinarii sau a nervilor din cazuza herniei de disc, a pintenilor ososi sau a tumorilor.

Studii de electromiograma si conducere nervoasa (EMG / NCS): Aceste teste masoara impulsul electric de-a lungul radacinilor nervoase, nervilor periferici si tesutului muscular. Acest lucru va indica daca exista leziuni nervoase in curs, daca nervii se afla intr-o stare de vindecare dupa o leziune din trecut sau daca exista un alt loc de compresie nervoasa. Acest test este rar ordonat.

Site-ul bio-ortoclinic.ro ofera solutii pentru tratament hernie de disc fara operatie ce poate informa pe oricine care viziteaza platforma site-ului.

Vestea buna este ca corpul se va repara singur, cu conditia ca tratamentele sa fie efectuate corect si ranirea sa nu fie prea grava. Cu toate acestea, daca durerea persista, segmentul coloanei vertebrale nu se misca si in timp poate deveni rigid si imobil si poate impiedica mecanismul de vindecare sa functioneze normal.

Terapeutii lucreaza cu pacientii in mai multe moduri. Cand cineva prezinta o hernie de disc, ne uitam la functia generala a corpului. Putem folosi tehnici de intindere pentru a usura spasmul muscular si apoi ne folosim mainile pentru a misca articulatiile, pentru a le mobiliza. Aceasta mobilizare este importanta pentru a elibera miscarea si a permite mecanismelor naturale de vindecare ale corpului sa functioneze.

O hernie de disc nu este doar despre coloana vertebrala. Un terapeut trebuie sa se uite la solduri si la tot corpul. Daca o parte a corpului nu se misca corect, aceasta poate insemna ca anumite miscari si, prin urmare, forte suplimentare trec prin spate, de ex. daca soldurile nu se misca, miscarea de rasucire care ar fi in mod normal o combinatie de miscare a soldului si a spatelui inferior poate trece in principal prin spate. Aceasta pune forte excesive pe discuri si acestea pot hernia. In ziua de astazi este posibil sa beneficieze de tratament hernie de disc fara operatie!

 

CATEGORIES
Share This