Iarna a sosit, semineul intre renovare si restyling

Iarna a sosit, semineul intre renovare si restyling

Semineul este simbolul prin excelenta al atmosferei magice de Craciun, locul cu un farmec atemporal care a dus mereu la intimitatea caminului si familiei. O alegere pentru multi functionala ca sursa de incalzire a locuintei, pentru altii o intrebare estetica care contribuie la ca mediul de acasa sa fie si mai confortabil si primitor.

Potrivit expertilor, interventia in timp util la cosul de fum este necesara atunci cand, in ciuda intretinerii corespunzatoare, functionarea acestuia prezinta probleme.

Primul pas este identificarea cauzei, de exemplu cosul de fum care nu asigura un tiraj bun sau uzura materialelor cu care a fost realizat cosul de fum. In acest caz, este necesar sa efectuati reparatiile necesare si sa inlocuiti componentele deteriorate folosind materiale performante.

Restructurarea

Restructurarea semineului este esentiala si atunci cand intentionati sa schimbati tipul de combustibil folosit: de exemplu, puteti trece de la un semineu pe lemne la un semineu pe peleti pentru a obtine o eficienta maxima, sau la un semineu cu bioetanol care nu are un cos de fum, are un scop mai mult decorativ decat functional. Pentru a imbunatati performanta semineului, poate fi si foarte util sa combinati estetica clasica cu sistemele de incalzire inovatoare.

Restyling

Dupa ce ai verificat conditiile optime, te poti gandi la restyling : ca element principal al casei, este suficienta o ,,interventie de frumusete” pentru a da un nou aspect camerelor. Fie ca este din lemn, caramida sau piatra, placarea este, de fapt, codul stilistic care confera o noua identitate semineului si un caracter distinctiv casei.

Lemnul confera un aspect contemporan pastrand in acelasi timp un suflet traditional: sipcile din lemn brut, de exemplu, se integreaza perfect intr-o casa moderna cu stil rustic, unde caldura acestui material natural face ambientul mai confortabil.

Pentru cei care iubesc stilul rustic, idealul este piatra . Simplu si rafinat, in functie de croiala poate da efecte foarte diferite: pietrele patrate si obisnuite, de exemplu, creeaza o versiune moderna a unei atmosfere de cabana din busteni. Efectul general, insa, variaza foarte mult in functie de combinatiile cu alte materiale prezente in acelasi mediu.

Optarea pentru o placare din piatra reconstruita, in schimb, va permite sa obtineti un semineu cu un stil elegant si modern. Acest material are mai multe avantaje: costul, care este mai mic decat pietrele naturale carora le reproduce fidel aspectul si usurinta, iar din acest motiv este mai usor de asezat.

O alta solutie usoara si eficienta pentru renovarea semineului – mai ales daca este din caramida – este sa te joci cu culorile. Nuanta aleasa in acest caz face diferenta: culorile neutre si uniforme se lumineaza, in timp ce utilizarea tonurilor in usor contrast cu cele ale mediului inconjurator pune in valoare semineul, pastrandu-i eleganta neschimbata.

CATEGORIES
Share This