Cum alegi semineul potrivit?

Cum alegi semineul potrivit?

Cum alegi cel mai bun semineu pentru acasa? Pentru a stii ce tip de semineu sa alegi, in primul rand trebuie sa le cunosti care sunt caracteristicile. Nu exista o casa mai primitoare, o ambianta mai calduroasa sau o poveste mai romantica in care sa nu existe un semineu.

Trebuie sa stiti ca de-a lungul timpului, semineul era folosit pentru incalzirea locuintei, insa focul era folosit si la gatit sau incalzirea apei pentru spalatul rufelor. In timp lucrurile s-au schimbat, iar azi un semineu pe lemne este folosit in multe case pentru rolul sau decorativ sau pentru incalzire. Mai precis, dupa inventarea cosurilor de evacuare, undeva in secolele XI-XII, instalarea semineelor s-a putut face in orice camera din locuinta, astfel ca a inceput sa fie tot mai folosit.

Datorita caldurii emanate si designului lor, creeaza o admosfera relaxanta, placuta, oferind linistea de care ai nevoie la sfarsitul unei zile stresante.

Semineul se poate aseza in unul din colturile camerei, mijlocul incaperii sau unul dintre pereti. Asezarea se face in fiecare casa in functie de spatiu, cerinte deosebite la montaj o au semineurile pe baza de gaz sau lemne care trebuie sa aiba o legatura cu exteriorul.

Ce tip de focar alegem?

Indiferent daca veti alege un semineu pe baza de lemne sau unul pe baza de gaz, forma focarului conteaza in egala masura.

Iata cateva tipuri de focare seminee:

– Semineu cu focar inchis, care include un focar din fonta sau dintr-un aliaj din fonta si otel, inchiderea facandu-se cu sticla termoizolanta. Partea interioara va fi captusita cu samota.

– Semineu cu focar deschis, este printre cele mai des intalnite si mai ales de cei care aleg drept combustibil lemnul. In acest semineu focul arde in vatra, iar fumul este evacuat pe cos.

Designul semineului

Din fericire exista o gama foarte variata, de la seminee rustice pana la cele cu design modern, cu design elegant care se potriveste acopera cele mai exigente cereri. Deorece semineul este punctul de atractie in camera unde il amplasati, designul este foarte important si trebuie sa se potriveasca cu restul design-ului incaperii si de ce nu, cu personalitatea si gusturile tale.

Pe piata vom gasi seminee cu design clasic care s epotriveste cu majoritatea locuintelor, design minimalist care se incadreaza foarte bine in locuintele care decorate in stil contemporan, stil rustic care se potriveste in locuintele care vor sa pastreze un aer cald in stil vintage sau rustic.

Tinand cont de sfaturile din acest articol, suntem convinsi ca veti face alegerea potrivita, atat ca randament si design cat si raport calitate/pret excelent.

CATEGORIES
Share This