Panourile din fibrociment Equitone trebuie instalate intotdeauna pe un subsistem pentru fatade ventilate. Acest tip de instalatie s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune de-a lungul multor secole si este folosit pentru cladiri de toate felurile.
Desigur, de-a lungul timpului, materialele de constructie au suferit modificari, iar unele chiar au fost create relativ recent. Dar structura fatadei in sine si compozitia ei au fost intotdeauna si vor ramane neschimbate: pereti portanti (caramida, beton armat, lemn sau metal), izolatie, gol ventilat, placare.
Sistemul cu fatade ventilate are o serie de avantaje: respectarea tuturor codurilor de constructie, izolatie termica si fonica ridicata, rezistenta ridicata la deteriorare si, ca urmare, o durata lunga de viata a fatadei, mentenabilitatea – inlocuirea usoara a panourilor deteriorate de pe fatada, acoperire suplimentara anti-graffiti (equitone), posibilitatea demontarii complete a tuturor partilor fatadei.
Ventilatia stratului de termoizolatie – indepartarea umezelii
Straturile separate ale structurii sunt dispuse astfel incat fatada, captusita cu panouri de fibrociment Equitone, protejeaza subsistemul si izolatia de influentele atmosferice (ploaie, zapada).
Citeste si: Vrei Sa Iti Renovezi Locuinta Eficient? Iata De Ce Trebuie Sa Iei In Considerare Fatadele De Ventilatie
De asemenea, izolatia protejeaza peretii cladirii de inghet sau supraincalzire. Golul ventilat permite aerului sa circule in subsistem si sa elimine excesul de umiditate pentru a preveni mucegaiul. Stratul de aer ventilat reduce, de asemenea, pierderile de caldura in perioada calda a anului.
Avantajele fatadelor ventilate fata de fatadele neventilate
Diferenta principala si fundamentala intre fatadele ventilate si fatadele neventilate este prezenta unui spatiu de aer care separa izolatia de placare. Fatadele neventilate, respectiv, sunt combinate intr-un singur strat de protectie. Pe de o parte, exista o diferenta financiara (o fatada ventilata este mai scumpa), dar daca te gandesti la functionalitate si durabilitate, atunci in acest caz fatada ventilata castiga.
La casele particulare, tendinta de a tencui fatada poate persista (din cauza costului lucrarilor si materialelor). Dar daca evaluezi nu sectorul privat, ci imobile comerciale (cladiri inalte, centre comerciale etc.), atunci, in acest caz sistemul de fatade ventilate va ocupa pozitia de lider.
Cerintele in continua crestere pentru economisirea energiei, eficienta energetica, precum si pentru aparitia cladirilor nou ridicate au condus la aparitia unor solutii moderne pentru fabricarea de noi tipuri de sisteme de fatada – fatade ventilate Bond. Domeniul de aplicare al unor astfel de structuri este destul de larg. Sunt utilizate pentru constructia si reconstructia cladirilor rezidentiale, administrative, sportive, publice si industriale.
Prezenta unei palete largi de culori si a unei texturi de suprafata utilizate pentru realizarea stratului decorativ exterior, precum si posibilitatea de a crea orice structura tridimensionala care subliniaza meritele arhitecturale ale cladirilor, fac posibila realizarea celor mai indraznete idei ale arhitectilor. Doar sistemul de fatade ventilate Bond este capabil sa ofere un aspect estetic unic unei cladiri, precum si sa protejeze structurile de sustinere ale cladirii de efectele nocive ale mediului. Avand in vedere posibilitatile nelimitate ale fatadelor ventilate, din ce in ce mai des, specialistii care proiecteaza fatade ventilate folosesc panouri compozite din aluminiu Bond ca material de placare si miez de plastic.