De ce sa inveti sa mananci mai lent? Cateva motive

De ce sa inveti sa mananci mai lent? Cateva motive

Sa mananci mai lent nu inseamna sa iti pierzi timpul, ba din contra. Este mai degraba invers- poti castiga cea mai calma si mai sanatoasa viata, delicioasa in acelasi timp, care te poate face sa slabesti. Iata deci de ce ar trebui sa incepi sa iti savurezi mesele incet.

Mananca mai incet pentru a manca mai putin

Este destul de simplu. Creierul nostru transmite organelor digestive senzatia de satietate la 15-20 de minute dupa ce a inceput deglutitia. Daca vei manca mai incet, ajungand la acest stadiu, nu vei mai avea o pofta atat de mare si poate ca nu vei mai fi atat de gurmand. Mancatul mai repede inseamna cu 90 de calorii in plus la mese.

Tranzitul si masticatia

Un schimb intre creier si organele digestive se opereaza de indata ce ai pus prima imbucatura in gura. Trebuie deci 32 de mestecari, inainte de a inghiti mancarea. Alimentele se vor lichefia deci asa cum trebuie, digestia va fi una mai blanda, sucurile gastrice nu se vor crea in cantitate mare si flora intestinala nu va avea de suferit.

Vei redescoperi o multime de momente pline de placere

Trebuie sa inveti sa lasi deoparte latura vitala a meselor, deoarece a manca este cea mai mare placere pentru papile. Trebuie sa profiti deci pentru a redescoperi preparatele pentru a le degusta asa cum trebuie. Cele mai bune condimente, un sos aromatizat, prospetimea legumelor… iata o multime de motive gustative pentru a-ti face timp sa apreciezi cu adevarat ceea ce ai in farfurie.

Mancatul lent poate reduce stresul din viata ta

Da, este adevarat, chiar daca ti se poate parea ciudat. Pentru ca daca te vei hrani asa cum trebuie, vei reduce stresul, iti vei face plinul de energie pana la urmatoarea masa si nu vei mai rontati compulsiv intre mese.

De asemenea, iti vei proteja dintii si gingiile

Masticatia este cea care poate crea saliva care vine sa purifice si sa curete mediul bucal. Se recomanda astfel sa se inceapa mesele cu alimente care sunt bogate in fibre pentru a pregati cat mai bine organele digestive si pentru a purifica gura, fortand o masticatie pronuntata. Enzimele prezente in saliva vor veni astfel sa debaraseze anumite alimente.

Sa mananci nu inseamna sa devorezi mancarea. Deci trebuie sa privilegiezi felurile de mancare elaborate care forteaza masticatia pentru a invata astfel sa iti maresti paleta de gusturi.

CATEGORIES
Share This