Ce faci înainte și după vaccinarea împotriva COVID-19?

Ce faci înainte și după vaccinarea împotriva COVID-19?

Ce trebuie să faci înainte și după vaccinarea împotriva COVID-19? Ai voie să mănânci, să bei și să revii la lucru în aceeași zi? Observatorul Român de Sănătate și Misreport îți spun pas cu pas ce ai voie să faci în ziua vaccinării, într-o campanie de informare încurajată de Ministerul Sănătății.

Ce trebuie să fac înainte de vaccinare?Ce trebuie să fac după vaccinare?

– Puteți să mâncați și să beți apă după ce v-ați vaccinat.

– Deși nu este contraindicat, pentru o eficiență cât mai mare a vaccinului, se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități excesive, timp de două săptămâni de la vaccinare.

– În cazul în care vă doare brațul în care vi s-a administrat vaccinul, aplicați un prosop curat, umezit în apă rece pe zona injectării. De asemenea, efectuarea de exerciții cu brațul ajută la ameliorarea durerii.

– Dacă aveți stare febrilă, beți multe lichide.

– Puteți lua paracetamol sau ibuprofen pentru ameliorarea disconfortului cauzat de eventuala apariție a unei stări febrile și / sau dureri de cap.

– Contactați doctorul dacă efectele adverse nu dispar în câteva zile.

Pot să mă întorc la lucru după ce m-am vaccinat?

Da, după vaccinare vă puteți întoarce la lucru atâta timp cât vă simțiți bine. Dacă vă doare tare brațul în care vi s-a făcut injecția, puteți întâmpina dificultăți în ridicarea obiectelor grele. Dacă vă simțiți foarte obosit, este recomandat să evitați să conduceți. În general, efectele adverse dispar în câteva zile de la administrarea vaccinului.

Sursa hotnews.ro

CATEGORIES
Share This