Cateva semne care iti arata ca esti o persoana pasiv-agresiva

Cateva semne care iti arata ca esti o persoana pasiv-agresiva

Cateva semne care iti arata ca esti o persoana pasiv- agresiva fara sa iti dai seama de asta

Ti se intampla uneori sa raspunzi cu Nu, atunci cand cineva te intreaba daca “Te-ai suparat”, in timp ce in interior fierbi de manie? Daca este cazul, inseamna ca esti pe un teritoriu pasiv-agresiv.

Iata deci care sunt semnele care te-ar putea face sa crezi ca si tu o persoana pasiv-agresiva.

Spui ca esti de acord, dar actiunile tale indica total contrariul

Atunci cand i se incredinteaza o sarcina si cand nu vrea cu adevarat sa o faca, o persoana pasiv- agresiva poate sa para de acord, uneori chiar cu entuziasm. Dar faptele sale vor indica contrariul. Isi va exprima mania sau resentimentele nerespectand sfaturile sau indcatiile. Nu va respecta de asemenea, nici termenele limita.

Esti o persoana manioasa, dar nu arati niciodata

Atunci cand spui ca nu te-ai suparat sau nu te-ai maniat, in timp ce in interior fierbi de manie sau esti rosu la fata, nu rezolvi nimic, nici nu faci nimanui un serviciu. Negarea sentimentelor de manie reprezinta un clasic in ceea ce priveste comportamentele pasiv-agresive.

Esti o persoana pasionata de procrastinare

Amani pe mai tarziu, gasesti scuze pentru a te justifica… iata cateva semne care pot dovedi ca esti o persoana pasiv-agresiva. Personalitatile pasiv- agresive se bazeaza pe procrastinare pentru a reusi sa ii frustreze pe cei din jur sau pentru a se debarasa de unele sarcini, fara sa le refuze in mod direct.

Transmiti mesaje ambivalente

Un comentariu pasiv-agresiv seamana cu o lovitura de cutit caruia ii poti raspunde extrem de greu in mod direct. Poate pentru ca un comentariu pasiv-agresiv poate sa fie facut pe un ton foarte gentil. Si poate pentru ca deoarece este atat de ambivalent, daca raspunzi unui astfel de mesaj poate vei fi perceputa ca o persoana foarte sensibila.

Ii critici pe cei din jur

Un comportament pasiv-agresiv permite criticarea celor din jur in mod subtil pentru a te simti putin deasupra lor. Si foarte multe pesone nu isi dau seama de faptul ca acest tip de comportament poate rani.

Te inchizi in sine si taci

Sa raspunzi cuiva cu linistea totala este un comportament pasiv-agresiv total. Vrei sa se stie ca esti manios, dar faci efortul agresiv de a refuza sa discuti despre asta.

Fugi de interactiunea pe retelele sociale. Sa pastrezi linistea pe retelele sociale este un alt model de comportament pasiv- agresiv.

CATEGORIES
Share This