Cate oua puteti manca intr-o zi

Cate oua puteti manca intr-o zi

Ouale sunt printre cele mai hranitoare alimente de pe planeta. Un ou intreg contine toti nutrientii necesari necesari corpului nostru. Este o sursa completa de proteine, bogata in vitamina B12, vitamina D si cativa alti antioxidanti, care impreuna ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si sa prevenim bolile cronice. Cu toate acestea, consumul de prea multe oua intr-o zi nu este considerat bun pentru sanatate din cauza continutului ridicat de colesterol din galbenus. In plus, prea multe oua sunt, de asemenea, legate de afectiuni legate de stomac. In acest articol, va vom spune cate oua puteti manca in siguranta intr-o zi.

Ouale si nivelul de colesterol

Consumul de prea multe oua intr-o zi se crede ca creste nivelul colesterolului rau din organism. Se datoreaza prezentei unei cantitati mari de colesterol in galbenusurile de ou. Un galbenus de ou contine aproximativ 200 miligrame (mg) de colesterol si nivelul sau zilnic recomandat nu depaseste 300 mg pe zi. Dar studii recente au confirmat ca colesterolul alimentar a avut putina influenta asupra nivelului de colesterol total si rau din organism. De fapt, grasimile saturate alimentare cresc nivelul colesterolului LDL.

Cate sunt prea multe?

Cand vorbim despre cate oua poate avea in siguranta intr-o zi, nu exista un raspuns specific. Difera de la persoana la persoana si de sanatatea lor generala. Conform unui studiu recent, o persoana sanatoasa medie poate consuma in siguranta pana la sapte oua pe saptamana. Daca nu suferiti de probleme de sanatate sau nu ati asistat la niciun fel de efecte secundare, puteti consuma cu usurinta pana la trei oua pe zi.

Efectele secundare ale consumului de prea multe oua

Consumul de prea multe oua intr-o zi, in special vara, poate provoca acumularea de caldura in organism, ceea ce ar putea duce la probleme in miscarea intestinului. In plus, poate duce chiar la diaree, mai ales in cazul copiilor mici. Deci, este important sa va controlati aportul.

Pana in prezent, niciun studiu sau cercetare nu a putut stabili in mod clar numarul maxim de oua pe care o persoana le poate manca intr-o zi. Sunt necesare mai multe cercetari in acest domeniu pentru a ajunge la orice concluzie. Este intotdeauna recomandat sa consumati orice aliment cu moderare. Prea multe produse alimentare sanatoase pot fi, de asemenea, daunatoare sanatatii.

CATEGORIES
Share This