Multi oameni prefera sa isi inceapa ziua cu o ceasca de cafea proaspat aromata preparata din cafea boabe. Unii o prepara in stilul vechi intr-un ibric, altii cumpara masini de cafea speciale in acest scop.
Este necesar sa se abordeze cu competenta alegerea materiilor prime pentru bautura, cu alte cuvinte, achizitionarea de cafea boabe. Magazinul online cafea-premium.ro ofera o gama foarte mare de cafea boabe, asa ca este destul de usor sa achizitionezi o varietate care sa fie pe placul tau. Poti alege cele mai bune boabe de cafea, astfel incat sa te poti bucura din plin de aceasta bautura grozava care sa-ti dea energie, buna dispozitie si sa te energizeze pentru intreaga zi.
Cafea boabe – Diferite arome
Cafeaua boabe este una dintre cele mai cunoscute si populare bauturi din lume. Regulile pentru pregatirea ei au fost deja transformate intr-o intreaga cultura, care continua sa se dezvolte. In acest sens, profesia de barista, adica specialist in prepararea cafelei si a bauturilor pe baza acesteia, devine din ce in ce mai solicitata.
Cafeaua este adesea asociata cu o amaraciune astringenta neplacuta, care este cel mai bine inmuiata cu lapte si zahar. Bautura capata o asemenea amaraciune daca se iau boabe prajite cu un grad mare de prajire pentru prepararea ei. Dar aici exista multe nuante. Prajirea intunecata in sine nu este rea, totul depinde de calitatea boabelor.
Prajirea intunecata, de exemplu, poate ascunde defecte precum boabe de cafea mucegaite sau infestate cu insecte, care dau bauturii un gust ascutit neplacut, sau prin prajire pana la intunecare, poti da boabelor mediocre un gust mai expresiv. Cafeaua de inalta calitate prajita intunecat va face o bautura minunata, cu o amaraciune pronuntata si tonuri de cacao sau ciocolata la gust.
Cafea boabe cu aciditate
O alta asociere binecunoscuta este „cafeaua acra”. Exista si aici diferite nuante. Aciditatea este o componenta importanta a gustului cafelei, impreuna cu amaraciunea si dulceata. Exista soiuri cu aciditate mai pronuntata, dar nu face bautura acidulata neplacuta.
Cafeaua instant poate fi „acra”, dar aici trebuie sa se inteleaga ca boabele de cafea din aceasta categorie sunt initial trimise la boabe de cafea de calitate scazuta, care au un gust simplu plat, neplacut „acru”.
In primul rand, cafeaua boabe este indragita si apreciata pentru capacitatea sa de a revigora corpul si mintea cat mai repede posibil. Pentru bautorii de cafea, aroma si gustul cafelei sunt si mai importante.
Prin urmare, daca doresti sa bei o cafea cu adevarat gustoasa si nu doar o bautura amara revigoranta, atunci este mai bine sa dai preferinta cafelei de specialitate, adica pemium.
Specialitatea poate fi doar Arabica, care a fost cultivata la o altitudine de peste 1.000 de metri. In astfel de conditii adverse, arborii de cafea lupta activ pentru supravietuire, dand toate sucurile lor in fructe. In plus, cafeaua de aceasta calitate poate fi urmarita in regiunea de crestere, ferma si chiar in momentul recoltarii.
Cafeaua de specialitate trebuie sortata dupa defecte si procesari speciale. Ponderea acestei categorii este de doar 10% din totalul Arabica produs. Dar principala diferenta dintre cafeaua de specialitate si asa-numita cafea comerciala este buchetul de arome foarte bogat.
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/shallow-focus-photo-of-coffee-beans-894695/