Cel mai prost tip de banane si cel mai bun pentru pierderea in greutate
Bananele sunt printre cele mai sanatoase carbohidrati. Sunt o sursa buna de muschi care sustine potasiul, folatul care regleaza starea de spirit si triptofanul si carbohidratii energizanti. Dar, in ciuda tuturor lucrurilor bune despre banane, exista o modalitate cea mai proasta de a le manca. Nu ca ar fi rau pentru tine, dar sa mananci asa nu este grozav pentru tine.
Fiecare etapa de coacere a bananelor ofera propriile sale beneficii si dezavantaje. Aici, in acest articol, va vom spune cea mai proasta modalitate de a avea banane si, de asemenea, cea mai buna modalitate daca incercati sa slabiti.
Banana prea copta nu este potrivita pentru slabit
Studiile au constatat ca bananele prea coapte care au pete maronii sunt cele mai proaste de consumat. Cand bananele se coc, amidonul benefic incepe sa se descompuna si se transforma in zahar.
O banana de dimensiuni medii prea coapte contine 17,4 grame de zahar, in timp ce o banana galbena de aceeasi dimensiune contine doar 14,4 grame de zahar. Aceasta inseamna ca exista o crestere de 3 grame a zaharului din glucoza si fructoza din bananele coapte.
Continutul de zahar creste deoarece amidonul din banana care este un carbohidrat complex se descompune in mod natural in zahar simplu in timp. O banana galbena are 6,35 grame de amidon, care coboara la 0,45 grame in bananele prea coapte.
Bananele prea coapte au, de asemenea, mai putine fibre. Bananele coapte au 1,9 grame de fibre, in timp ce bananele galbene au 3,1 grame de fibre, ceea ce face ca bananele galbene sa fie excelente pentru digestie.
Potrivit unui studiu publicat in Journal Diabetic Medicine, zaharul din sange al diabeticilor nu a crescut prea mult atunci cand a consumat banane necoapte comparativ cu cand au consumat banane prea coapte.
Nu in ultimul rand, scad si nivelurile de micronutrienti ale bananelor prea coapte.
Banane galbene – O alegere buna
O banana galbena standard ar putea fi cel mai bun pariu. O banana galbena perfect coapta este perfect buna de mancat. Beneficiti de toate beneficiile unei banane atunci cand consumati o banana galbena.
Banane verzi: Cele mai bune pentru slabit
Banana coapta mai mica – bananele verzi sunt cunoscute pentru un continut mai mic de zahar si amidon mai rezistent. Amidonul de rezistenta este bun pentru digestie, deoarece nu poate fi descompus de enzimele stomacului si astfel va mentine satul mai mult timp.
Puteti adauga banane verzi la smoothie, puteti folosi faina de banane sau puteti face un subji de banane verzi.
Vorbind despre pierderea in greutate, amidonul rezistent si continutul scazut de zahar din bananele verzi, le fac cel mai bun pariu daca incercati sa aruncati kilograme in plus. Cu toate acestea, sunt putin greu de incorporat in dieta ta zilnica, urmatoarea cea mai buna optiune este banana galbena.
Bananele prea coapte au un continut ridicat de zahar, dar prin asocierea acestora cu alimente cu digestie redusa, cum ar fi untul de arahide, nucile, painea integrala, ovazul, acestea pot fi in continuare sanatoase in comparatie cu painea simpla alba.