5 sfaturi despre cum sa te aperi de hoti

5 sfaturi despre cum sa te aperi de hoti

In marea majoritate a cazurilor furturile sunt inevitabile, insa putem sa adoptam diverse masuri care ne pot face sa dormim linistiti, minimizand in acelasi timp daunele, precum incheierea si a unei polite de asigurare a locuintei.

Vom vedea in acest articol 5 sfaturi despre cum sa te aperi de hoti.

Nu atasati etichete la chei

Primul sfat este sa evitati sa atasati etichete cu nume si adresa la brelocul cheilor, pentru ca in caz de pierdere va vor gasi imediat apartamentul. In plus, va mai sfatuim sa scrieti numele de familie atat pe interfon cat si pe cutia postala.

Tineti casa luminata

Este important sa iluminati cu atentie zona de intrare si toate cele mai intunecate zone ale casei. De exemplu afara, dar si la intrare, daca ai un intrerupator general al luminii, trebuie sa il protejezi punand un gratar sau o cutie metalica pentru a impiedica pe cineva sa opreasca curentul.

Verificati periodic

In cazul absentei tale prelungite de acasa, anunta doar persoane de incredere pentru ca acestea sa vina sa verifice din cand in cand, astfel incat sa aprinda luminile sau sa deschida geamurile, pentru a-ti face locuinta sa para locuita.

Daca este o absenta scurta sau daca sunteti singur in casa, lasati intotdeauna lumina sau radioul aprins . Puteti gasi, de asemenea, dispozitive de cronometru care sunt programate sa aprinda si sa stinga toate luminile si aparatele electrice cu ore stabilite. Si nu scrie despre absenta ta pe retelele de socializare!

Evitati ascunderea obiectelor

Retineti ca primele locuri care sunt examinate de hoti, in caz de furt, sunt intotdeauna dulapurile, sertarele, precum si hainele, chiar si interiorul vazelor , tablourile, paturile si in final covoarele. Asa ca cel mai bine este sa evitati sa ascundeti obiecte de valoare sau bani in unul dintre aceste locuri.

Suna pentru ajutor

In cazul in care va intoarceti acasa si observati ca incuietoarea a fost manipulata sau ca usa este intredeschisa, nu trebuie sa intrati in casa si sa sunati imediat la unul dintre numerele de urgenta precum 112.

In plus, daca tocmai ai intrat si iti dai seama ca ti-a fost sparta locuinta, nu trebuie sa atingi nimic pentru a evita stergerea probelor, suna imediat la politie. Trebuie sa va amintiti intotdeauna sa tineti usa de intrare a cladirii dvs. sau poarta inchisa.

Nu in ultimul rand, luati in considerare intotdeauna posibilitatea de a va instala propriul sistem antifurt sau chiar o usa blindata.

CATEGORIES
Share This