5 obiceiuri pentru a reduce consumul de energie

5 obiceiuri pentru a reduce consumul de energie

5 obiceiuri foarte simple pentru viata de zi cu zi pentru a reduce consumul de energie

Un lucru e sigur

Pe timp de iarna, cand este foarte frig afara, aproape jumatate dintre femei isi doresc sa ridice temperatura in casa deoarece au tendinta de a fi mai friguroase. Este pur si simpu vorba despre faptul ca simt altfel o scadere a temperaturii care este diferita in functie de fiziologie.

Vestea cea buna este ca o casa unde este foarte cald si bine pe timp de iarna, nu inseamna neaparat un consum exorbitant de energie mai ales daca adoptam cele mai bune obiceiuri in viata de zi cu zi,

Scoate incarcatoarele din priza

Orice incarcator care ramane in priza continua sa consume mai multa energie suplimentara degeaba. Ideal ar fi sa se instaleze multiprize cu un intrerupator pentru a-l debransa seara si pentru a-l porni doar atunci cand ai nevoie. Un gest simplu care te va ajuta sa faci reale economii fara sa iti schimbi prea tare obiceiurile.

Trage roletele sau draperiile noaptea

Sunt cele care pot actiona pe post de izolant contra frigului pe timp de noapte la nivelul ferestrelor. Poti apela si la unele draperii mai groase care vor veni si ele cu un plus de caldura, dar si cu ceva special in ceea ce priveste decorul casei.

Fa dusuri mai scurte si mai calde

Apa calda nu este buna pentru pielea ta deloc. O poate fragiliza, o poate usca si o poate distruge. Cel mai bine ar fi deci sa faci doar un dus caldut. Mai ales pe timp de iarna cand pielea este mai uscata. Si cel mai bine ar fi sa alegi si un dus ecoenergetic care poate diminua consumul de apa calda la maximum.

Scoate aerul din calorifere

In acest fel vei reusi sa consumi mai putina energie. Trebuie sa faci asta in fiecare iarna pentru o factura energetica mai mica.

Pune pe tine un pulover mai gros

Sosete calduroase, un pulover mai gros, un pled mai calduros… este foarte placut sa te infofolesti cand stai linistita acasa. Si daca iti place asta sau ai obiceiul sa faci mereu asta, nu mai este cazul sa ridici si temperatura. In acest fel vei reusi sa faci economii. Este destul de simplu, dar este un obicei de adoptat care nu va schimba mare lucru la confortul tau zilnic. Dar care va avea un impact real asupra cheltuielilor la incalzire.

CATEGORIES
Share This