Un adaptor convertor Baseus din HD4K in poate fi extrem de versatil!

Un adaptor convertor Baseus din HD4K in poate fi extrem de versatil!

Tehnologia atinge noi frontiere in fiecare an, iar acest lucru face posibile multe lucruri care ne pot ajuta in viata de zi cu zi. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca unele dispozitive pot ramane in urma. Acest factor nu este o problema, deoarece exista o solutie pentru orice, cum ar fi acest adaptor convertor Baseus din HD4K in!

Adaptorul convertor Baseus din HD4K in VGA HD, 1080p, ofera un port audio 3,5 mm + port micro USB mama, un cip de inalta performanta. Conductorul de cupru este placat cu staniu pentru o calitate mai stabila a imaginii si durabilitate. Poate conecta console precum PS4 / PS3 Pro la TV, iar jucatorii pot rula jocuri pe ecranul cel mare. Se poate conecta laptopul la monitor, iar afisajul poate fi folosit ca televizor.

Ofera posibilitatea de a folosi interfata audio si Interfata Micro USB mama ca sursa directa. Nu este limitat doar pentru anumite dispozitive, ci compatibil si cu urmatoarele: televizor, proiector, monitor, PS 3 Game Box, TV box, laptop, etc.  De retinut ca ofera doar suport numai pentru conversia HD la VGA, semnal unidirectional.

In trecut, era de obicei destul de simplu sa stii ce tip de cablu de computer aveai nevoie pentru dispozitivele tale.

Cel mai comun tip de port a fost o iesire VGA, care va permitea sa va conectati monitorul analogic al computerului la alte monitoare sau televizoare. La inceputul HDTV, a fost folosit VGA pentru a oferi o imagine de calitate superioara printr-un conector HD15. Dar pe masura ce tehnologia a avansat, au fost create noi solutii. Rezultatul a fost portul si cablul HDMI, care permit o pixelare mai mare si o colorare mai buna. Majoritatea computerelor mai noi au componente HDMI, dar asta nu inseamna ca un dispozitiv mai vechi sau unul creat cu capabilitati VGA este invechit. Este posibil sa va conectati computerul mai vechi la un afisaj mai nou sau un dispozitiv suplimentar prin utilizarea unui adaptor HDMI la VGA.

Exista motive pentru care ati putea dori sa faceti acest lucru cu propriile dispozitive si acestea includ:

-Pentru jocuri;

-Pentru afisaje mai vechi;

-Pentru proiectoare mai vechi si editare video.

Ce este o iesire VGA?

Un conector VGA (video graphics array) a fost creat pentru a fi utilizat cu multe tipuri de dispozitive care aveau placi grafice. Folosit pentru prima data in anii 1980, era obisnuit sa vezi conectori VGA pe televizoare, laptopuri, monitoare de computer, proiectoare si alte dispozitive. Unele tehnologii mai mici au avut uneori si un „mini” VGA.

Conectorii VGA contin o componenta analogica in plus fata de un numar de pini in interiorul mufelor lor pentru a transfera date de la un dispozitiv la altul. La acea vreme, acestea nu erau concepute pentru a fi „conectabile la cald”, ceea ce inseamna ca nu va puteti conecta sau deconecta dispozitivele in timp ce computerul functioneaza. De asemenea, a fost usor sa deteriorati pinii si supratensiunile ar putea cauza deteriorarea hardware-ului de pe computer.

De asemenea, conexiunile VGA nu transportau audio, asa ca trebuia sa fie furnizate de la computer sau prin difuzoare externe. Acest lucru ar putea fi frustrant pentru orice tip de media unde audio era esential. Pe masura ce ecranele au devenit mai avansate, noi porturi au fost concepute pentru a include audio si pentru a oferi o calitate mai buna a imaginii. Acest lucru a condus la conectori mai avansati, cum ar fi DVI si HDMI.

Ce este HDMI?

Timp de multi ani, VGA a fost standardul atunci cand ati vrut sa va conectati dispozitivele. Cu toate acestea, DVI (interfata vizuala digitala) a fost creat in cele din urma la sfarsitul anilor 1990 pentru a actiona ca un standard industrial. Era compatibil cu o interfata VGA si putea functiona atat cu dispozitive analogice, cat si cu cele digitale. Desi a fost folosit mai ales in scopuri de afisare, cum ar fi cu monitoare de computer, a fost, de asemenea, asociat in mod obisnuit cu playere DVD si televizoare.

Cu toate acestea, DVI inca nu permitea transmisia audio, ceea ce devenea din ce in ce mai important pe masura ce jocurile video castigau popularitate. Acest lucru a condus la inventarea conectorului HDMI la inceputul anilor 2000, care ramane cea mai frecvent utilizata tehnologie astazi.

Cu HDMI, a devenit posibil sa controlati sunetul dispozitivului de pe un afisaj suplimentar. De asemenea, a contribuit la imbunatatirea jocurilor video, a streaming-ului video si a prezentarilor.

Aproape toate dispozitivele au acum un port HDMI, dar daca mai aveti un sistem analog, poate fi mai dificil sa gasiti un afisaj sau un dispozitiv care va permite sa va conectati. Pe masura ce tehnologia se indeparteaza din ce in ce mai mult de VGA si DVI, poate fi necesar sa achizitionati un adaptor pentru a continua sa utilizati unele dintre dispozitivele existente.

Un convertor HDMI la VGA (numit si adaptor) va permite sa conectati dispozitive cu diferite tipuri de afisaje care nu sunt altfel compatibile. Majoritatea acestor adaptoare sunt portabile si le poti lua cu tine daca trebuie sa-ti conectezi computerul la un proiector sau un alt tip de afisaj, sa spunem daca faci o prezentare.

Unele adaptoare au instalat un cip suplimentar pentru a imbunatati functionalitatea dintre cele doua dispozitive. Acest lucru poate fi util daca ruleaza la doua tipuri diferite de rezolutii sau daca computerul are un afisaj retina.

Adaptoarele pentru cablu audio-vizual (AV) pot suporta o gama completa de rezolutii, de la 1920 x 1080 la 1600 x 1200, ceea ce poate imbunatati performanta semnalului si va permite sa utilizati laptopul cu dispozitive mai vechi.

 

 

CATEGORIES
Share This