Orientarea pe un taram necunoscut nu este deloc usoara. Oamenii stiu cat de dificil este sa gaseasca o anumita adresa intr-un oras sau intr-o tara in care se duc prima data.
Vizitele in scop turistic sunt insa placute, cu toate acestea implica prudenta si informarea prealabila.
In cazul repatrierii, lucrurile se schimba si numai reprezentantii firmelor de pompe funebre cu experienta in repatriere stiu ca in primul rand este nevoie de obtinerea documentelor de repatriere.
Abia dupa ce dosarul de repatriere este pus la punct se considera ca a fost rezolvat ce a fost greu si se trece la etapele urmatoare.
Aducerea unui decedat din afara tarii este un lucru serios si complex, iar pentru realizarea lui este necesara o adevarata desfasurare de forte.
Cu toate acestea, apartinatorii trebuie sa isi aduca mortii dragi acasa, aceasta fiind datoria lor de onoare. Ei nu sunt nevoiti sa mearga in tara in care a avut loc decesul, ci sarcinile lor se reduc la:
-acceptarea consultantei gratuite oferite de specialisti pentru ca nimic nu se face fara stirea familiei;
-exprimarea dorintelor privind repatrierea sau pregatirea defunctului;
-pregatirea spirituala pentru intalnirea ce va avea loc la capela.
Una dintre regulile stricte ale repatrierii europene se refera la obligativitatea obtinerii documentelor necesare de la autoritatile din tara in care a avut loc decesul. Fara ele, sicriele nu pot pleca din tara respectiva. In pasaportul funerar se precizeaza ruta pe care este obligat sa o respecte soferul.
In dosarul ce contine actele se impune prezenta adeverintei de imbalsamare.
O persoana din afara sistemului nu stie nimic despre toate acestea, chiar daca s-a documentat teoretic. Ea nu va sti niciodata la ce ghiseu sa mearga mai intai si ce acte sa duca, sa rezolve problema.
Acesta este unul dintre principalele motive pentru care statele europene admit repatrierile organizate de firmele de servicii funerare si refuza sa incredinteze trupul neinsufletit familiei.
Sunt importante documentele de repatriere, dar ele nu reprezinta totul. Pregatirea defunctului joaca si ea un rol important si se impune sa fie facuta cu profesionalism.
Ca sa reziste unui drum atat de lung, trupul neinsufletit se impune sa fie pregatit cu responsabilitate. In plus, la fel de importante sunt si cele doua sicrie, setul fiind conceput pentru a conserva perfect decedatul si a-l ajuta sa reziste mai multe zile si cand temperaturile sunt caniculare.
Cele doua sicrie se gasesc in stocul firmelor care s-au specializat in repatriere. Primul este din zinc de calitate, in timp ce al doilea sicriu situat in exterior este din lemn de esenta tare.
O alta prevedere interzice repatrierea fara sigilarea capacului sicriului.
Apartinatorul afla toate aceste detalii in cadrul consilierii gratuite, in cazul in care nu a avut timp sa citeasca informatiile de pe site.
Transportul funerar se efectueaza cu o masina funerara special autorizata, iar soferii au experienta necesara.
Repatrierea reprezinta mai mult decat drumul lung si legal al defunctului catre satul natal, pentru a-si gasi linistea langa cei apropiati.
Apartinatorii au indatorirea sa le ofere un mormant in cimitirul de acasa si sa le organizeze parastasele. Un mormant neingrijit inseamna ingratitudine si se inscrie in categoria marilor pacate. Apartinatorii trebuie sa puna flori pe mormintele celor dragi care nu mai sunt, sa le pastreze vie memoria si sa respecte intocmai traditiile si credintele.
Alegerea firmei de pompe funebre care va face repatrierea se face cu multa responsabilitate, dupa urmatoarele criterii:
-experienta și portofoliul. În portofoliu se afla evaluarile clientilor si un scurt istoric. O firma care actioneaza la nivel national si international de peste 10 ani a acumulat suficienta experienta pentru a face totul la superlativ.
-programul non-stop. Este esential ca apartinatorul sa primeasca incurajarile de care are nevoie la orice ora din zi si din noapte.
Toti europenii sunt multumiti 100% de diversificarea serviciilor funerare si de perfectionarea repatrierilor, mai ales de cand migratia fortei de munca a devenit un fenomen obisnuit.
Oamenii care se sacrifica pentru familiile lor si aleg instrainarea, merita sa fie repatriati, daca ei isi gasesc sfarsitul in tara in care au plecat sa munceasca.
Intoarcerea acasa este ultimul dar pe care decedatul trebuie sa il primeasca de la ai sai.
Familia care se confrunta cu decesul cuiva apropiat in afara tarii sa apeleze cu maxima incredere la firma Repatriere-Romania si nu va regreta.
Angajatii acestei firme au un fel elegant de a empatiza cu solicitantii serviciilor si de a comunica mereu cu ei, incat durerea este inlocuita cu linistea.
Avand alaturi acesti profesionisti, apartinatorii au garantia ca totul se va rezolva la timp si perfect si defunctul isi va gasi, in sfarsit, linistea.
E greu sa se confrunte o persoana cu decesul unei persoane dragi, dar este linistitor sa aiba certitudinea ca inmormantarea va fi facuta la timp si ca traditiile vor fi respectate!
Cu pricepere, cu respect si cu echipamentele necesare, echipa pregateste cu grija trupul neinsufletit sa ajunga acasa, la ai sai.
Ajutorul pe care il primesc apartinatorii din partea acestor oameni cu suflet este urias.
Repatrierile trebuie sa se faca pentru ca romanii au respect fata de morti. Ei nu isi gasesc linistea pana nu fac totul ca oamenii dragi sa isi gaseasca odihna si sa fie cinstiti cum se cuvine dupa o viata de munca.
Oamenii vin si pleaca de pe acest pamant, dar se cuvine sa fie pomeniti si sa li se multumeasca pentru tot ceea ce au facut bine.
Repatrierile semnifica iubirea fata de cei care au ales instrainarea ca oamenii dragi sa o duca mai bine.