Repatriere cu costuri 0 nu este un mit

Repatriere cu costuri 0 nu este un mit

Inmormantarile lasa in urma lor doua mari traume:

-una de natura emotionala. Locul lasat gol de persoana iubita nu poate fi umplut de nimeni niciodata. Dorul de acea fiinta nu dispare niciodata din suflet.

-una de natura financiara. O inmormantare presupune multa cheltuiala. In cazul pensionarilor, apartinatorii primesc un ajutor in caz de deces pentru decontarea cheltuielilor. Exista insa si repatriere cu costuri 0, fiindca Funerarenicolas prezinta detaliat accesul la acest serviciu gratuit pe site-ul sau oficial de prezentare.

Durerea sufleteasca nu poate fi evitata si este firesc sa fie asa dupa 20-30 sau 50 de ani petrecuti cu o persoana. Atasamentul este zdruncinat de disparitia acesteia si cursul vietii ia o alta intorsatura. Este ca si cum o masea puternica a fost extrasa si locul ei a ramas gol.

Divinitatea a lasat insa uitarea si asa, omul se ia cu treburile, merge la serviciu, discuta cu amicii si mai uita putin. Uitarea este ca un anestezic care estompeaza durerea.

Nimeni nu doreste sa lase durere dupa moartea sa, mai ales ca ii iubeste nespus pe cei dragi. In romanul Baltagul, Sadoveanu transmite o extraordinara invatatura de viata. Vitoria Lipan, personajul principal, nu isi gaseste linistea pana nu gaseste trupul neinsufletit al sotului ei si pe ucigasi. Ea are energia necesara sa organizeze inmormantarea, parastasul, apoi stie ca trebuie sa continue viata de acolo de unde a lasat-o, chemata fiind de glasul sacru al datoriei.

La fel stau lucrurile si in viata de zi cu zi. Apartinatorul nu trebuie sa planga pana se imbolnaveste, fiindca nu il mai poate invia pe cel drag. El trebuie sa fie sanatos, sa ii organizeze parastasele, sa aiba grija ca defunctul sa nu fie uitat si sa ii ingrijeasca mormantul.

Asadar, repatrierea cu costuri 0 nu este un mit, ci o realitate si conditia care trebuie indeplinita ca apartinatorii sa beneficieze de ea este simpla: existenta unei polite de asigurare de viata pe numele defunctului.

Sunt persoane care isi fac ordine in viata si pun lucrurile la punct din timp ca apartinatorii sa nu aiba de suferit.

La fel stau lucrurile si cu asigurarea de viata. In cazul decesului unui pensionar, apartinatorii primesc ajutorul de inmormantare, dar in cazul unui salariat sau al unei persoane care lucreaza peste hotare nimeni nu mai acorda vreun ajutor in caz de deces.

Persoana prevazatoare si iubitoare isi face asigurare de viata din doua motive serioase:

-sa nu oblige familia sa se imprumute, in cazul decesului

-sa lase familiei o suma de bani care sa ii permita supravietuirea pana la redresare.

Si Funerarenicolas mediaza obtinerea celor mai eficiente asigurari de viata si prezinta detaliat planul repatrierii gratuite, decontate prin polita de asigurare.

Apartinatorii gasesc pe site toate informatiile legate de pregatirea trupului neinsufletit, de pregatirea actelor pentru repatriere si de alte prevederi legale legate de repatriere.

Este posibil ca ochii plini de lacrimi sa nu ajute la citit sau durerea cauzata de decesul celui drag sa ingreuneze intelegerea, dar operatorul de serviciu este pregatit sa ofere consultanta gratuita.

Familia trebuie sa stie cum va decurge procesul de repatriere, cum va fi pregatit trupul lipsit de viata al celui drag si are libertatea de a exprima anumite dorinte legate de modelul sicriului, de imbracamintea defunctului, de infrumusetarea chipului acestuia pentru a semana cu infatisarea din timpul vietii.

Repatrierea are loc conform planificarii pentru ca echipa isi imparte sarcinile si este coordonata cu maxima pricepere. Conducerea eficienta a echipei este posibila datorita experientei de 15 ani pe piata si a portofoliului bogat care include organizarea a sute de repatrieri din toate tarile europene si a mii de inmormantari pe teritoriul Romaniei.

Solicitarea serviciilor de repatriere acestei firme de top, numite Funerarenicolas, inseamna siguranta ca persoana draga se afla pe maini bune si ca va fi pregatita cu tot respectul cuvenit pentru ultima intalnire. Personalul firmei se va ocupa de tot ceea ce este necesar in vederea ultimei reuniuni a familiei, o intalnire trista, dar care trebuie sa aiba lor.

Se lucreaza responsabil si intr-un ritm rapid ca decedatul sa ajunga la timp la capela si apoi sa isi gaseasca odihna in locul special amenajat pentru el.

In timp ce o parte a echipei preia trupul neinsufletit in vederea pregatirii sale, un alt membru alearga pe la diferite institutii, sa obtina actele necesare pentru repatriere.

Pregatirea defunctului pentru zilele petrecute in masina funerara si cele de la capela nu este deloc usoara. Igienizarea se face riguros si la fel si imbalsamarea . Daca decesul a survenit pe temperaturi caniculare, vara, frigul din masina nu este suficient ca trupul lipsit de viata sa reziste.

Imbalsamarea asigura insa conservarea perfecta a lui pana va avea loc inmormantarea, astfel ca la capela, participantii reuniti in jurul catafalcului nu vor simti niciun disconfort olfactiv.

Sunt necesare doua sicrie pentru repatriere: unui din zinc si altul din lemn masiv. Ele sunt asezate unul in celalalt, iar capacul se sigileaza.

O alta prevedere stricta a legislatiei funerare europene consta in respectarea cu strictete a traseului prevazut in pasaportul funerar.

Comunicarea dintre reprezentantii firmei si apartinatori este cheia reusitei organizarii si a nivelului maxim de multumire pe care il manifesta familia in legatura cu calitatea si promptitudinea serviciilor.

Se discuta deschis, se estimeaza costurile, se face o lista de dorinte si lucrul cel mai important este faptul ca firma ramane alaturi de familia greu incercata pana in ultima clipa.

Repatrieri cu costuri 0 exista, dar este important ca oamenii sa stie despre ele si sa faca tot ceea ce trebuie ca apartinatorii sa fie scutiti de cheltuieli si imprumuturi inutile.

 

CATEGORIES
Share This