Proiectarea eficienta a spatiilor de birouri pentru respectarea distantarii fizice

Proiectarea eficienta a spatiilor de birouri pentru respectarea distantarii fizice

Daca la inceputul pandemiei de coronavirus, in primavara anului 2019, conceptul de distantare fizica parea ceva de scurta durata, iata ca timpul a trecut si regulile de distantare fizica trebuie in continuare respectate. In contextul in care exista foarte multe necunoscute cu privire la ceea ce urmeaza in raport cu pandemia de coronavirus, toate domeniile de activitate incearca sa se adapteze noilor cerinte sociale. In acest sens inclusiv proiectarea diferitelor tipuri de cladiri a inceput sa tina cont de respectarea cerintelor de distantare fizica.

Printre proiectele in care este nevoie de respectarea distantarii fizice sunt cele care vizeaza spatiile de birouri. In vederea proiectarii acestor spatii de birouri tinand cont de cerintele de distantare fizica se poate folosi cu succes aplicatia Revit 2022. Aceasta aplicatie de la Autodesk are implementat modulul People Flow Toolkit, aceste modul fiind conceput si introdus in aceasta noua versiune de Revit tocmai pentru face mai usoara configurarea si administrarea proiectelor care vizeaza ridicarea cladirilor care urmeaza a fi folosite ca si spatii de birouri.

Functionalitatile modulului People Flow Toolkit

Modulul People Flow Toolkit isi propune sa ofere solutia software care sa faciliteze sarcina proiectantilor de a elabora proiecte pentru spatii de birouri astfel incat acestea sa aiba in vedere respectarea distantei fizice in respectivele spatii de birouri. Implementarea modulului People Flow Toolkit vine sa extinda functionalitatea unui modul implementat in varianta 2020 a aplicatiei Revit, si anume Path to Travel.

Cu ajutorul People Flow Toolkit pot fi folosite diferite functii menite a facilita determinarea traseelor optime in interiorul cladirilor de birouri astfel incat pe baza anumitor parametrii introdusi sa se tina cont automat de conditiile de distantare fizica inca din faza de proiectare.

Proiectantii vor putea inclusiv sa vizualizeze traseele propuse in cadrul cladirilor de birouri astfel incat sa observe inca din faza de proiectare care este impactul noilor cerinte privind distantarea fizica asupra proiectului pe care urmeaza sa il implementeze. Acest lucru permite ca orice problema aparuta in faza de proiectare sau orice neconcordanta in tot ceea ce inseamna elaborarea proiectului sa fie solutionata eficient in fazele incipiente ale acestuia, fara a se ajunge cu aceste neconcordante in faza de constructie.

Pe langa facilitarea stabilirii distantarii fizice in cladirile folosite drept spatii de birouri, aplicatia Revit 2022 propune si o alta functionalitate, si anume identificarea directiei optime a fluxului de persoane in respectivele spatii. Nu in ultimul rand utilizatorii vor putea accesa determinarea si vizualizarea distantei minime acceptate conform normelor in vigoare pentru persoanele care urmeaza a folosi spatiile respective.

Achizitioneaza licentiere pentru aplicatia Revit 2022

Pentru a putea sa beneficiezi de functionalitatile aplicatiei Revit 2022 si a modulului People Flow Toolkit tot ceea ce iti ramane de facut este sa achizitionezi licentiere pentru aceasta solutie software. In acest sens este necesara mai intai achizitia licentei pentru Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC). Pentru achizitionarea acestei licente care sa ofere acces la aplicatia Revit 2022, firma CADexpert NET poate fi oricand partenerul ideal. Detalii suplimentare pot fi gasite pe www.cadexpert.eu.

CATEGORIES
TAGS
Share This