Obtine o fata perfecta apeland la un peeling chimic

Obtine o fata perfecta apeland la un peeling chimic

 

Peelingul chimic este o solutie foarte des intalnita si folosita pentru imbunatatirea aspectului pielii, prin eliminarea straturilor superioare uzate. Se foloseste cu succes atat pentru infrumusetarea pielii de pe fata, cat si pentru maini si pentru gat si, in functie de nevoi, se pot face mai multe interventii la anumite intervale de timp.

Foarte multe persoane apeleaza la aceasta metoda pentru a obtine un ten mai neted si pentru a scapa de riduri. In anumite situatii se foloseste chiar si pentru a decolora pielea si cicatricile aparute in urma unor interventii sau dupa acnee.

Cele mai potrivite persoane pentru un peeling chimic sunt cele cu un ten si un par deschis la culoare, fara piele cu aspect lasat si fara riduri severe. Pentru astfel se situatii se recomanda interventiile cu laser sau liftingul facial si nu neaparat un peeling chimic.

Chiar daca este foarte des folosit, peelingul chimic este contraindicat anumitor categorii de persoane. Printre acestea se numara cele care urmeaza un tratament de acnee in prezent sau in ultimele 6 luni, cele cu ten inchis sau cu iritatii cutanate frecvente. Printre riscurile asociate unui peeling chimic se numara: aparitia rosetei, inflamatiile severe sau cicatricile, modificarea culorii pielii sau aparitia infectiilor. Chiar daca face parte din procesul de vindecare a pielii, inrosirea poate dura si cateva luni, ceea ce poate crea un oarecare disconfort.

In functie de ceea ce doresti sa obtii exista diverse tipuri de peeling, care pot fi aplicate la diferite adancimi ale pielii. Astfel, poti discuta cu medicul specialist despre unul superficial, mediu sau profund. Diferenta intre cele trei este realizata de adancimea la care sunt facute si cremele folosite. Desi cele mai eficiente sunt peelingurile in adancime, acestea necesita si mai mult timp pentru ca pielea sa se recupereze.

Prin peelingul superficial se urmareste doar penetrarea stratului superior al pielii, cu scopul de a obtine o exfoliere usoara. Foarte multe persoane apeleaza la acest tip de tratament pentru a reda aspectul tanar si frumos al tenului si al mainilor. Unele persoane opteaza pentru acest tratament la nivelul gatului si al pieptului, pentru a obtine un aspect mai placut. Este foarte posibil sa simti un oarecare disconfort in timpul procedurii, insa in cateva zile vei putea sa iti reiei activitatea si vei uita de aceasta sedinta. Pentru efectuarea peelingului superficial se folosesc acizii alfa-hiroxizi sau cei slabi.

Peelingul mediu se adreseaza celor afectati de procesul de imbatranire al pielii si are ca scop eliminarea celulelor moarte. Pentru efectuarea acestui tip de peeling se va folosi acidul glicolic sau tricloracetic, iar pielea va deveni astfel mai neteda.

Foarte rar folosit la ora actuala este peelingul profund, care se realizeaza folosind acidul tricloracetic sau fenolul si ajuta la eliminarea liniilor moderate si in general a petelor cauzate de procesul de imbatranire. Peelingul profund se face doar la nivelul fetei si ofera acelasi rezultat ca si procedura cu laser sau radiofrecventa fractionata.

Procedura in sine consta in aplicarea unei solutii pe piele, dupa curatarea fetei si acoperirea ochilor. In functie de situatie se aplica un anestezic local, in asa fel incat durerea resimtita sa fie cat mai mica. Anestezicul se aplica mai ales in cazul unui peeling profund, cand solutia va patrunde mai adanc in piele. Ulterior se va aplica solutia pe zona definita. Imediat dupa aplicarea solutiei (acid salicilic pentru peeling chimic superficial sau acid tricloroacetic pentru cel mediu), pielea va deveni alba si se vor simti cateva intepaturi. Aceasta solutie chimica va fi indepartata la finalul procedurii si se va aplica in ultimul pas o solutie de neutralizare.

Daca ti-ai dori sa te programezi pentru un peeling facial si doresti sa afli mai multe despre efectele acestei proceduri si peeling chimic pret, te invitam la Clinica Estetica Zone Medical Estet. Stand de vorba cu Dr. Eugen Turcu si echipa sa, vei afla mai multe despre modalitatea in care iti poti intineri pielea si tot ceea ce trebuie sa faci pentru a incepe procedura.

 

 

 

CATEGORIES
Share This