La Prestigeasig.ro gasesti RCA ieftin si explicatii pe intelesul tuturor!

La Prestigeasig.ro gasesti RCA ieftin si explicatii pe intelesul tuturor!

Asigurarea auto este un contract intre voi si compania de asigurari care va protejeaza impotriva pierderilor financiare in cazul unui accident sau furt. In schimbul platii unei prime, compania de asigurari este de acord sa va plateasca pierderile, asa cum este subliniat in polita voastra.

Chiar daca polita RCA este obligatorie in Romania pentru toate persoanele fizice sau juridice aflate in proprietatea unui autovehicul, costurile si beneficiile difera in functie de societatea de asigurari.

Asiguratorul ofera despagubiri pentru prejudiciul de care este responsabil titularul politei de asigurare in temeiul legii, tertilor afectati de accidente de vehicule, precum si pentru cheltuielile detinatorului politei in procesul civil.

Compensatia este asigurata indiferent de locul in care a fost produs accidentul si daca s-a produs in timp ce vehiculul era in miscare sau stationar. De asemenea, se asigura pedespagubiri ntru daunele cauzate de existenta sau functionarea dispozitivelor instalate legal pe vehicul, precum si pentru daunele cauzate de remorci si sidecars.

Asigurarea auto ofera acoperire pentru:

Proprietate – cum ar fi deteriorarea sau furtul masinii;

Raspundere – raspunderea legala fata de altii pentru vatamari corporale sau daune materiale;

Medical – costul tratamentului leziunilor, reabilitarii si uneori pierderii salariilor si cheltuielilor de inmormantare

Asigurarea auto personala de baza este mandatata de majoritatea statelor americane, iar legile variaza. Acoperirile asigurarilor auto au un pret individual (a la carte) pentru a va permite sa personalizati sumele de acoperire pentru a se potrivi nevoilor si bugetului exact.

Politicile sunt, in general, emise pentru perioade de sase luni sau de un an si sunt reinnoibile. Compania de asigurari trimite o notificare cand este timpul sa reinnoiti polita si sa va platiti prima. Un RCA ieftin poate fi gasit pe site-ul prestigeasig.ro, avand informatii foarte accesibile!

Cine este acoperit de asigurarea mea auto – si in ce circumstante?

Polita voastra auto va va acoperi pe voi si pe ceilalti membri ai familiei in polita voastra, indiferent daca va conduceti masina personala sau masina altcuiva (cu permisiunea lor). Polita ofera, de asemenea, acoperire daca cineva care nu face parte din polita voastra va conduce masina cu consimtamantul dumneavoastra.

Polita  auto personala acopera numai condusul personala, indiferent daca faceti naveta la serviciu, faceti comisioane sau faceti o calatorie. Nu va oferi acoperire daca va folositi masina in scopuri comerciale – de exemplu, daca livrati pizza.

Asigurarea auto personala nu va oferi, de asemenea, acoperire daca va folositi masina pentru a asigura transportul catre altii printr-un serviciu de partajare a calatoriei, cum ar fi Uber sau Lyft. Cu toate acestea, unii asiguratori auto ofera acum produse de asigurare suplimentare (la un cost suplimentar) care extind acoperirea proprietarilor de vehicule care ofera servicii de partajare.

Este obligatorie acoperirea asigurarilor auto?

Da, fiecare conducator auto trebuie sa aiba asigurare pentru masina sa:

Raspundere pentru vatamari corporale – care acopera costurile asociate cu vatamarile corporale sau decesul cauzate de voi sau de un alt sofer in timp ce va conduceti masina.

Raspundere pentru daune materiale – care ramburseaza pe ceilalti pentru daunele pe care voi sau un alt sofer care va conduce masina le cauzeaza unui alt vehicul sau altei proprietati, cum ar fi un gard, o cladire sau un stalp de utilitate.

In plus, multe state solicita sa purtati:

Plati medicale sau protectie impotriva vatamarilor personale (PIP), care asigura rambursarea cheltuielilor medicale pentru vatamarile voastre sau ale pasagerilor vostri. De asemenea, va acoperi salariile pierdute si alte cheltuieli conexe.

Acoperirea soferului neasigurat se ramburseaza atunci cand un accident este cauzat de un sofer care nu are asigurare auto – sau in caz de lovitura. De asemenea, puteti cumpara asigurarea care va acoperi costurile atunci cand un alt sofer nu are o acoperire adecvata pentru a plati costurile unui accident grav.

Ce alte tipuri de acoperire de asigurare auto sunt tipice?

In timp ce cea mai de baza, asigurarea auto prevazuta legal, acopera daunele provocate de masina personala, aceasta nu acopera daunele propriei masini. Pentru a va acoperi propria masina, ar trebui sa luati in considerare aceste acoperiri optionale:

Coliziunea va ramburseaza daunele aduse masinii voastre ca urmare a unei coliziuni cu un alt vehicul sau alt obiect (de exemplu, un copac sau o bara de protectie) atunci cand sunteti vinovat. In timp ce acoperirea de coliziune nu va va rambursa pentru defectiuni mecanice sau uzura normala a masinii, ci va acoperi daunele cauzate de gropi sau de rularea masinii.

Prestigeasig ofera acoperire impotriva furtului si a daunelor cauzate de un incident, altele decat o coliziune, cum ar fi incendiul, inundatiile, vandalismul, grindina, pietrele sau copacii care cad si alte pericole.

Asigurarea parbrizului asigura acoperirea impotriva deteriorarii parbrizului, lucru obisnuit. Unele politici auto includ acoperire de sticla nedeductibile, care include si geamuri laterale, geamuri spate si trape din sticla. Sau puteti cumpara o acoperire suplimentara de sticla.

Un alt avantaj al asigurarii auto este ca ofera acoperire personala pentru accident pentru o suma prestabilita. Acoperirea pentru accidentul personal ofera protectie impotriva invaliditatii totale permanente, decesul cauzat de un accident. In plus, aceasta acoperire poate fi luata pentru alti pasageri pe o baza nedenumita (maxim conform capacitatii locului vehiculului) pentru o suma prestabilita in conformitate cu polita de asigurare auto. Daca masina voastra este implicata intr-un accident care are ca rezultat deteriorarea sau pierderea proprietatii unor terti, aceasta este acoperita de asigurarea auto. Mai mult, daca va confruntati cu raspunderi legale in caz de vatamare corporala sau deces al unei terte parti, asigurarea auto va protejeaza impotriva aceluiasi lucru.

 

 

CATEGORIES
Share This