Descopera servicii de cartografie

Descopera servicii de cartografie

Foto [Servicii de cartografie Laurentiu Artugyan]

Hartile sunt inca din cele mai vechi timpuri instrumente utilizate in foarte multe scopuri. Daca acum sute de ani hartile erau folosite pentru a descoperi noi teritorii, si astazi hartile pot fi folosite pentru a descoperi noi destinatii turistice, pentru a te orienta atunci cand calatoresti sau pentru a reprezenta spatial anumite elementele ale teritoriului. Indiferent de scopul hartii, pentru a te asigura de faptul ca toate informatiile regasite pe harta, dar si faptul ca metodele folosite pentru intocmirea hartii respecta normele cartografice, este recomandat sa apelezi la servicii de cartografie.

Pregatirea de specialitate si cunostintele acumulate in domeniul cartografiei sunt indispensabile pentru realizarea unor produse cartografice de calitate. Chiar daca astazi avem la indemana o multime de aplicatii si de programe care pot fi folosite in vederea realizarii unor harti, trebuie spus ca un cartograf detine experienta si expertiza necesare pentru realizarea hartilor necesare pentru orice tip de proiect. Cu atat mai mult in contextul in care inclusiv in domeniul cartografiei s-au facut progrese remarcabile in ultimele decenii prin integrarea tehnicilor computationale si prin dezvoltarea constanta a cartografiei digitale.

Tehnologia de astazi ne permite sa realizam harti in format de hartie, dar si harti digitale. Astfel, atunci cand apelezi la servicii de cartografie poti sa optezi pentru realizarea unor harti care ulterior sa fie tiparite pe diferite materiale suport sau poti opta pentru harti in format digital. Hartile in format digital pot fi exportate in diferite formate care ulterior sa fie tiparite sau pot sa fie folosite in cadrul aplicatiilor web. Hartile digitale ofera avantajul de a putea actualiza reprezentarea cartografica intr-un timp mult mai scurt si intr-un mod mult mai usor. In acelasi timp vorbim despre costuri semnificativ mai mici pentru actualizarea unei harti in format digital prin faptul ca nu mai este nevoie de reluarea procesului de lucru de la zero.

Produsele cartografice realizate in cadrul serviciilor de cartografie sunt foarte variate si foarte numeroase. In acest sens putem vorbi despre harti tematice, harti turistice, planuri de orase, harti topografice, dar si harti sau materiale cartografice pentru diferite proiecte care necesita suport vizual pentru managementul proiectului sau pentru redarea rezultatelor proiectului respectiv. De asemenea, tot in cadrul acestor servicii de cartografie regasim elaborarea de analize spatiale cu reprezentarea acestor analize pe suport cartografic. Astfel, daca este necesara reprezentarea in spatiu a unui fenomen sau a unor rezultate obtinute in urma implementarii unui proiect, cu ajutorul tehnicilor de cartografie digitala aceste reprezentari spatiale pot fi obtinute si prezentate sub forma unui produs cartografic.

Mai mult decat atat, in contextul in care astazi dispunem de o cantitate enorma de date in format digital, aceste date pot fi integrate in cadrul hartilor digitale si pot fi reprezentate la nivel spatial pentru analize aprofundate si utile intr-o foarte mare diversitate de domenii. Fie ca vorbim despre proiectele de infrastructura, fie ca vorbim despre proiectele de urbanism, fie ca ne referim la amenajarile turistice, oricare dintre aceste domenii pot gasi utilitate in produsele cartografice. Pentru a beneficia de astfel de produse cartografice de calitate si realizate cu profesionalism este indicat sa apelezi la servicii profesionale in domeniul cartografiei.

CATEGORIES
Share This