Descopera atuurile cutiilor automate de viteze

Descopera atuurile cutiilor automate de viteze

Avantul luat in ultimii ani de piata auto se regaseste astazi intr-o oferta foarte variata si numeroasa de modele auto. In contextul acestei dezvoltari tot mai mari in domeniul auto regasim si cresterea numarului de autoturisme cu transmisie automata. In acest sens cutiile manuale de viteze devin din ce in ce mai putin cautate de soferi si in schimb se cauta tot mai mult cutiile automate de viteze.

Aceasta tendinta a devenit tot mai vizibila si in Romania, acolo unde numarul autoturismelor pe cutie automata de viteze a devenit tot mai mare. Indiferent daca vorbim despre modele second hand sau despre autoturisme noi, autoturismele pe cutie automata de viteze sunt din ce in ce mai des vazute pe drumurile din Romania. In acest context nu este de mirare faptul ca si numarul service-urilor auto specializate in reparatii cutii automate a crescut.

Exista foarte multe brand-uri auto si foarte multe modele de astfel de autoturisme, insa dincolo de acestea vorbim si despre diferite tipuri de cutii de viteze automate. Astfel vei putea descoperi in oferta de autoturisme pe transmisie automata cutii de viteze de tip multitronic, tiptronic, S-tronic, G-tronic sau Continuously Variable Transmission. Fiecare dintre aceste tipuri de autoturisme pe cutie automata inseamna mici diferente in privinta functionarii cutiei de viteze, iar per ansamblu vorbim despre o fiabilitate foarte ridicata.

Pe langa avantajul unei cutii de viteze foarte fiabile in cazul autoturismelor pe transmisie automata, avantaj care reduce foarte mult nevoia de a apela la serviciile de reparatii cutii automate, aceste autoturisme inseamna inclusiv avantajul de a fi mai usor de condus si de a oferi mai multa libertate soferilor. Acest lucru vine in contextul in care kit-ul de ambreiaj lipseste, masina avand astfel doar doua pedale.

Cu atat mai mult in cazul soferilor incepatori vorbim despre usurinta de a manevra autoturismul, chiar si la plecarile din rampa. Acest lucru se datoreaza modului de a folosi schimbatorul de viteze care nu trebuie utilizat decat la momentul pornirii, iar de acolo cutia automata isi face singur treaba de a gasi treapta de viteze potrivita pentru rulare. Nu in ultimul rand merita amintit avantajul unei intretineri mai putin costisitoare pentru autoturismele pe cutie automata ca urmare a fiabilitatii ridicate a acestor cutii de viteze.

Pentru a te asigura de faptul ca autoturismul pe cutie automata de viteze functioneaza in parametrii optimi timp indelungat, este recomandat sa efectuezi reviziile periodice la cutia de viteze intr-un service auto specializat. In acest sens un service specializat in reparatii cutii automate poate sa efectueze verificarile periodice necesare pentru a asigura de functionalitatea optima a cutiei de viteze. Mai mult, daca vrei sa cumperi un autoturism second hand pe cutie automata de viteze, atunci este foarte importanta testarea cutiei de viteze respective intr-un service autorizat.

Daca din nefericire au aparut defectiuni la cutia de viteze, atunci fara doar si poate nu iti ramane decat sa lasi in seama profesionistilor in reparatii cutii automate gasirea celor mai bune solutii pentru a putea rula in continuare cu masina ta si intr-un timp cat mai scurt.

CATEGORIES
TAGS
Share This