Cum sustii sanatatea mintala a copilului tau?

Cum sustii sanatatea mintala a copilului tau?

Greseli de parinte care pot contribui la sanatatea mintala precara a copilului

Cand vine vorba de educatie parentala, exista multe lucruri pe care le indreptam si unele care pot face mai mult rau decat bine. A-ti dori tot ce este mai bun pentru copilul tau si a-l impinge din toate motivele gresite are o linie subtire care nu trebuie trecuta cu vederea. In multe cazuri, parintii, facand acest lucru, afecteaza grav sanatatea mintala a copiilor lor. De multe ori, parintii nu sunt constienti de daunele pe care le provoaca mintii copilului lor, sustinand ca ,,totul este in bine”.

Acestea fiind spuse, iata cum poti contribui la sanatatea mintala precara a copilului tau si cum o poti preveni.

Copiii au intentii pure. Deci, orice simt ei are propria sa esenta reala. Dispersarea lor si neglijarea sentimentelor si expresiei lor nu va face decat sa le distruga simtul individualitatii. Ii va face mai ezitant si va contribui la anxietatea lor, ceea ce poate duce la o sanatate mintala precara.

Prin urmare, nu lua niciodata de la sine emotiile copilului tau. In calitate de parinte, ar trebui sa fii capabil sa citesti ceea ce simte si, daca te intalneste, ar trebui sa fii mai sustinator si mai capabil sa-i indrepti in directia corecta.

Sa-si slabeasca deciziile si alegerile in viata

In calitate de parinte, aveti tot dreptul de a interveni atunci cand copilul dumneavoastra nu poate lua o decizie. Cu toate acestea, in loc sa slabesti ceea ce au in minte, gandeste-te la modalitati de a-i directiona catre o alegere de viata care ii satisface cel mai mult si nu este in niciun fel daunator pentru ei. Daca priviti cu dispret deciziile lor, sunt sanse ca ei sa tina totul imbuteliat in viitor si sa nu dezvaluie nimic, facandu-si copilaria mai tensionata.

Cererea de perfectiune

Copiii ar trebui invatati sa tinteasca sus, dar atingerea stelelor ar trebui sa fie o optiune si nu o constrangere. Multi parinti, dorind tot ce este mai bun pentru copiii lor, cer si asteapta perfectiunea de la copiii care abia sunt pregatiti sa invinga lumea. Imagineaza-ti cantitatea de presiune mentala si anxietate prin care trebuie sa treaca pentru a-si satisface vointa parintilor.

Convingandu-i sa adere la regulile si normele construite social

De multe ori copiii au propriile lor moduri de exprimare si sunt unii care, conform societatii, sunt ,,diferiti”. Acum prin diferit, nu inseamna gresit, dar conform normelor si regulilor construite social, nu sunt acceptabile. De exemplu, daca un baiat doreste sa invete balet si sa poarte imbracaminte de culoare roz, care, conform regulilor societatii, este hobby-ul unei fete si, respectiv, alegerea tinutei, el poate fi desemnat pentru asta, ceea ce nu ar trebui sa fie cazul.

Deci, ca parinti, nu trebuie sa-ti fortezi niciodata copilul sa-si limiteze personalitatea, ci mai degraba sa-l ajuti sa o imbunatateasca.

Probabil ca copilul tau are facilitati mai bune si mai multa expunere decat ai avut tu in copilarie. Dar inseamna ca ii impingi sa realizeze ceea ce nu ai putut? Raspunsul este nu. Fiecare copil este diferit si, la fel ca si tine, copilul tau poate avea propriile placeri si antipatii. Asa ca a-i modela sa iubeasca ceea ce iubesti inseamna sa le iei sansa de a face ceea ce vor. Acest lucru poate pune o presiune mare asupra sanatatii lor mintale.

Fiecare copil este frumos. Dar fiecare copil este predispus sa dezvolte probleme de sanatate mintala din diverse motive. Acestea fiind spuse, nu contribui la ea, mai degraba ajuta-i sa o depaseasca.

CATEGORIES
Share This