Cosuri de fum pentru gopsodari pregatiti de la magazinul columnashop.ro

Cosuri de fum pentru gopsodari pregatiti de la magazinul columnashop.ro

Iarna bate la usa multor romani cu sobe, iar acum este momentul pentru ultimele lucrari de mentenanta asupra sobei, cosului de fum si al burlanului. Cei care cumpara de la columnashop.ro sunt mereu pregatiti, deoarece magazinul are o gama de cosuri de fum si burlane.

 

Cosurile de fum sunt canale de ventilatie care ghideaza fumul si alte gaze care sunt produse de ardere dintr-un semineu prin acoperisul unei cladiri. Cosurile de fum functioneaza pe baza principiului ca aerul cald este mai putin dens decat aerul rece si astfel creste. Cand un cos de fum este umplut cu fum fierbinte sau alte gaze, aceste gaze se ridica prin cos. Gazul fierbinte, in crestere, creeaza o diferenta de presiune cunoscuta sub numele de curent care scoate gazele de ardere din cladire.

 

Cosurile de fum trebuie sa fie capabile sa protejeze structura casei de gazele fierbinti care trec prin ea, precum si sa poata rezista la temperaturile ridicate care ar putea rezulta dintr-un incendiu de cos. Pe exterior, cosurile de fum trebuie sa poata rezista efectelor meteorologice si trebuie sa fie sigilate pentru a preveni scurgerile. Cosurile de fum sunt in esenta coloane inchise de aer cald inconjurate de aer exterior mai rece. Atunci cand cosurile de fum nu sunt folosite, ele pot permite retrogradarea rece in casa, deoarece casa este plina de aer cald. Aerul cald poate apoi sa iasa din casa prin cos prin acelasi proces de crestere pe care il face fumul fierbinte atunci cand lemnul este ars. Pentru a preveni acest lucru, izolarea cosului de fum este importanta impreuna cu inchiderea canalului de fum atunci cand nu este utilizat.

 

Desi cosurile de fum indeplinesc toate aceeasi functie, ele pot diferi usor in ceea ce priveste constructia lor. Tipurile de baza ale cosului de fum sunt: ​​

 

Metal fabricat din fabrica: acestea pot fi utilizate cu aparatele de ardere a lemnului si au instalat un capac pentru a preveni scurgerea apei in izolatia din jurul cosului de fum. Acestea sunt in general compuse dintr-un metal cu temperatura ridicata si sunt utilizate cu unele cuptoare de incalzire centrala.

 

Din caramida: Aceste cosuri de fum trebuie construite conform unor coduri stricte si pot fi utilizate cu aparatele de ardere a lemnului. Acest tip de cos de fum este compus dintr-o captuseala de tigla de lut inconjurata de caramida sau piatra. Captuselile din otel inoxidabil pot fi instalate sau utilizate pentru a corecta deteriorarea interna a unui cos de fum existent. Cosurile de fum conventionale din zidarie nu au izolatie si, daca nu sunt construite corespunzator, pot pune probleme serioase in ceea ce priveste intrarea frigului in casa sau incalzirea. Aceste cosuri de fum pot fi izolate daca frigul devine o problema.

 

Imbunatatirea eficientei semineului si cosului de fum poate reduce pierderile de caldura din cos, facandu-l sa functioneze mai bine in lunile reci. Cateva modalitati simple de a imbunatati eficienta semineului si cosului de fum includ:

 

Pastrarea clapetei semineului inchise pentru a preveni cresterea aerului cald pe horn in loc sa incalzeasca locuinta.

 

Sigilati cosurile de fum daca semineul nu este folosit niciodata pentru a imbunatati cat de etansa este casa.

 

Verificati etansarea dintre clapeta de fum a semineului si cosul de fum pentru a va asigura ca nu patrunde aer rece si nu iese aer cald din semineu cand functioneaza.

 

Adaugati calafetarea in jurul vetrei semineului pentru a pastra caldura.

Cosurile de fum trebuie, de asemenea, inspectate in interior si in exterior in mod regulat pentru a se asigura ca functioneaza cat de bine pot. Un lucru care trebuie cautat cu atentie este fisurile din cos, deoarece acestea ar putea permite fumului sa patrunda in casa sau sa expuna parti ale cosului la temperaturi ridicate care ar putea provoca un incendiu. Repararea fisurilor ajuta la asigurarea faptului ca locuinta este cat mai eficienta si impiedica iesirea sau intrarea aerului cald sau rece in cladire.

 

Principala cauza a fumului care intra in camera dintr-un cos de fum existent o reprezinta un blocaj. Solutia este de a obtine cosul de fum. Un aer insuficient care intra in camera poate provoca, de asemenea, probleme de respiratie. Retineti ca, in mod traditional, casele aveau o multime de curenti de aer, in timp ce astazi sunt adesea prea etanse pentru un foc deschis.

 

Daca nu dati focului suficient oxigen, acesta isi va gasi propriul oxigen, tragand cantitati mari de aer pe cos si expulzand fum in camera. Daca este necesar, adaugati o gura de aerisire pe un perete exterior adiacent aragazului sau semineului.

 

Captuselile din otel inoxidabil ajuta la prevenirea mortarului lipsa sau a placilor crapate care se gasesc adesea in cosurile de fum care nu au o captuseala sau au o captuseala din tigla de lut. Lipsa mortarului sau a placilor sparte poate permite fumului si gazelor nocive sa patrunda in pod si in spatiul de locuit. Puteti monta izolatia in jurul captuselii pentru a impiedica formarea creozotului, ceea ce poate duce la incendiul cosului de fum. Izolatia scade fluxurile descendente frigide din cosul de fum atunci cand nu va folositi semineul. In acest fel, puteti inca sa va incalziti chiar si atunci cand semineul nu este utilizat. De asemenea, otelul inoxidabil va va impiedica cosul de fum sa fie deteriorat de produsele de ardere corozive. Cu captuseli din otel inoxidabil, dioxid de carbon, apa, creozot si fum parasesc cosul de fum fara a atinge zidaria cosului.

CATEGORIES
Share This