Colesterolul-Tratament pentru colesterol

Colesterolul-Tratament pentru colesterol

Informatia legata de nivelul de colesterol din sange, se obtine in momentul examenului medical, cand acesta va evidentia, nivelul total de colesterol, atat nivelul de HDL colesterol cat si de LDL colesterol si iti mai da o idee, privind nivelul lipidelor din organism, al trigliceridelor si in urma acestor analize, vei stii daca trebuie sa incepi un tratament pentru colesterol sau nu.

Inceperea unui tratament pentru colesterol, depinde de valorile indicate.

Cel care confirma daca ai sau nu ,un nivel ridicat de colesterol este testul sangelui. Acest test il puteti face si de acasa, existand aparatura necesara, care sa masoare acest lucru.

Citirile parametrilor inregistrati, vor arata urmatoarele informatii:nivelul total de colesterol, lipoproteina de densitate joasa-LDL colesterol ( cel considerat a fi colesterolul cel rau), lipoproteina de densitate inalta- HDL colesterol( considerat a fi colsterolul cel bun),valorile trigliceridelor.

Cunoscand si intelegand aceste citiri , legate de colesterol , este important sa determini , daca prezinti un risc in aparitia bolilor de inima.

Doctorii se vor baza de asemenea pe aceste citiri si iti vor indica un tratament pentru colesterol, care sa fie potrivitpentru tine , in functie de nivelul colesterolului din sange.

Nivelul total de colesterol din sange, iti da o idee generala , este posibil sa ai valori acceptabile si totusi sa prezinti un risc, in dezvoltarea bolilor de inima.

Din acest motiv , multi doctori recomanda analiza valorilor de HDL colesterol si LDL colesterol.

In ceea ce priveste nivelul de colesterol total din organism , este ideal sa ai o valoare mai mica de 200mg/dl.

Intre 200-239mg/dl-rezultat de risc ,neutru si o valoare mai mare de 240mg/dl-risc mare( nivel ridicat de colesterol).

Pe de alta parte, LDL colesterol, cel considerat a fi rau pentru organism, poate construi de-a lungul arterelor si vaselor de sange , niste plagi , care sa impiedice corecta circulatie a sangelui.

Valorile considerate a fi normale sunt cele de pana in 100mg/dl. Nivelul intre 100-129mg/dl nivel aproape normal;intre 130-159mg/dl nivel aproape mare;160-189mg/dl-nivel mare;190mg/dl-nivel foarte mare.

Citirea trigliceridelor

Trigliceridele, de fapt nu sunt colesterol, dar totusi sunt o parte ale acestor citiri.Trigliceridele sunt si ele grasimi care sunt transportate prin vasele de sange. Nivelul ridicat al acestora poate sa arate , un risc mare in dezvoltarea bolilor de inima.Valorile pentru trigliceride sunt urmatoarele:o valoare pana in 150 mg/dl- este optima, intre 150-199mg/dl –este considerata o valoare aproape mare, intre 200-499mg/dl-valoare mare, 500mg/dl-nivel foarte ridicat.

Daca vrei sa mentii o buna functionare a inimii, vorbeste cu doctorul tau, fa exercitii fizice, moderat si mananca o dieta sanatoasa.

CATEGORIES
Share This