Chlorella este o alga de apa dulce bogata in nutrienti. Este un var apropiat cu spirulina provenita din apa sarata.
Cercetatorii au studiat pentru prima data chlorella dupa al Doilea Razboi Mondial ca o potentiala optiune de proteine pentru o populatie globala in crestere. Are niveluri mai mari de vitamine si minerale decat spirulina si este o sursa mai buna de grasimi sanatoase precum omega-3.
Dar nu a fost niciodata produs la aceasta scara de masa din cauza preocuparilor de productie si a imbunatatirii eficientei culturilor. Totusi, oamenii de stiinta continua sa cerceteze potentialul sau ca ,,super-aliment” care stimuleaza sanatatea.
Chlorella este disponibila sub forma de pudra, capsule sau extract de culoare verde inchis la multe magazine naturiste. Il puteti lua ca supliment sau il puteti adauga la smoothie-uri, sucuri si multe retete dulci sau sarate.
Informatii nutritionale
Trei comprimate (3,9 g) contin:
Chlorella este o sursa buna de:
Este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamine B, inclusiv riboflavina (B2), tiamina (B1) si acid folic (B9). Aceste vitamine ajuta organismul sa transforme alimentele in energie, sustin sanatatea creierului si pot reduce riscul unor tipuri de cancer.
Beneficiile potentiale ale Chlorellei pentru sanatate
Chlorella este plina de nutrienti. In functie de sursa sa, contine de obicei aproximativ 50-60% proteine complete cu toti cei noua aminoacizi esentiali. Acest lucru il face o optiune excelenta pentru persoanele care urmeaza o dieta pe baza de plante sau pentru oricine are nevoie de un aport de proteine.
In plus, chlorella poate oferi beneficii pentru sanatate, inclusiv:
Indeparteaza toxinele daunatoare
Corpul nostru este expus la toxine precum metalele grele prin alimentatie, stil de viata si factori de mediu, cum ar fi poluarea. Desi sunt considerate sigure in cantitati mici, nivelurile ridicate pot duce la probleme de sanatate precum boli sau leziuni ale organelor.
Cercetarile au descoperit ca chlorella se poate lega de aceste metale grele, eliminandu-le din organism inainte de a fi absorbita de organism.
Suport pentru inima
Studiile arata ca nutrientii din chlorella ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si a trigliceridelor, ambele putand cauza acumularea arterelor si efortul inimii.
Acizii grasi si mineralele din Chlorella, cum ar fi potasiul, reduc, de asemenea, rigiditatea vaselor de sange. Acest lucru imbunatateste functia vaselor de sange si scade tensiunea arteriala. Mentinerea colesterolului bun, a tensiunii arteriale si a vaselor de sange reduce riscul de a dezvolta boli de inima.