Ce inseamna XL la anvelope – Vadrexim.ro ne explica!

Ce inseamna XL la anvelope – Vadrexim.ro ne explica!

Ce inseamna XL la anvelope – este o intrebare pe care si-o pun numerosi conducatori auto. Citeste mai departe pentru a afla si tu de la vadrexim.ro ce inseamna XL la anvelope. In plus, in cele ce urmeaza va vom explica daca ai voie sau nu sa folosesti astfel de anvelope.

Asadar – Ce inseamna XL la anvelope?

Daca esti in cautare de anvelope cu siguranta ai dat de aceasta denumire, XL. Numerosi sunt cei care cred ca XL este un acronim pentru Extra Large din limba engleza ceea ce te poate face sa crezi ca dimensiunile anvelopei respective sunt mai mari decat in mod normal.

De fapt, anvelope XL inseamna Extra Load. Cu alte cuvinte, o caracteristica a anvelopelor XL este aceea ca suporta o greutate mai mare decat anvelopele obisnuite. Aceste anvelope mai poarta numele de anvelope ranforsate si pot purta uneori denumirea de Reinforced.

Intodeauna vei gasi anvelope vara, anvelope iarna de calitate premium dar si anvelope iarna ieftine la Vadrexim, anvelope cu un foarte bun raport calitate pret.

Spre exemplu o anvelopa XL va avea intotdeauna un indice de sarcina mai mare decat o anvelopa obisnuita. Astfel, o anvelopa normala va avea codul 195/65/R15 91H in timp ce o anvelopa XL poate avea 195/65 R15 95H.

Ce inseamna XL la anvelope? Se pot folosi aceste anvelope la masina personala? Cel mai scurt raspuns posibil la aceasta intrebare este Da. Anvelopele XL se pot folosi fara probleme in locul anvelopelor obisnuite. Asta deoarece au partile laterale mai groase si mai tari astfel incat sa poata suporta o extra greutate si presiuni mai mari. In plus, daca masina este astfel proiectata incat sa functioneze cu anvelope XL ar trebui sa se foloseasca doar acest tip de anvelope si sa se evite cele normale. Tipul de anvelope cu care masina a fost proiectata este afisat in partea laterala sau pe stalpul portierei din partea stanga a soferului.

Ce inseamna XL la anvelope si cu ce influenteaza acestea parametrii unei masini? Care sunt avantajele oferite de aceste anvelope?

Daca anvelopele XL sunt folosite in mod corect, acestea vor avea o durata indelungata de viata. O anvelopa XL este mai solida si se deterioreaza mai greu decat una obisnuita. O masina echipata cu anvelope XL va avea o tractiune mult mai buna si o aderenta sporita la carosabil. Datorita unei rigiditati mai mari, stabilitatea autovehiculului este mai mare, la curbe in special si la viraje reactia este mult mai buna.
Vei gasi cu siguranta o multitudine de anvelope auto pe Vadrexim.ro care sa aiba pe ele inscris marcajul XL.

Pe masinile mai mari se pot pune si anvelope mai mari insa acest lucru nu este recomandat de catre specialisti. Diferentele de pret sunt extrem de mici, drept urmare nu merita sa iti risti siguranta sau chiar viata pentru cativa lei in plus. In plus, este indicat sa folosesti anvelope diferite in functie de sezon. Ideal este sa ai un set de anvelope pentru fiecare sezon in parte.

In concluzie,

indicele XL la anvelope reprezinta faptul ca acestea sunt capabile sa suporte o greutate mai mare. Specialistii recomanda ca masinile 4X4 sau tip SUV sa fie dotate cu astfel de cauciucuri in primul si in primul rand din motive de siguranta dar si pentru faptul ca sunt mult mai rezistente.

Daca ai nevoie de anvelope si jante sau explicatii suplimentare despre acest subiect poti accesa site-ul de anvelope si jante www.vadrexim.ro  sau suna la tel. 0730.710.764.

 

CATEGORIES
Share This